prestavitev na drugo delovno mesto
Pozdravljeni!
Septembra 2012 sem podpisal novo pogodbo za nedoločen čas, zaradi prenehanja uporabe stare kolektivne pogodbe in sicer za delovno mesto tehnični inženir (6.stopnja izobrazbe). Novembra 2012 so me prestavili iz oddelka, za katerega sem podpisal pogodbo, v oddelek montaže na terenu z razlogom, da se je obseg dela tam zmanjšal, v montaži pa povečal. Povedano mi je bilo, če tega ne sprejmem, da me bodo odpustili. Nisem dobil nobene nove pogodbe o spremembi. Izvedel sem tudi, da so naredili nekakšno zamenjavo, da so človeka, ki je prej delal v montaži, zaposlili na oddelek, kjer sem jaz delal prej (10 let), ne sicer točno na moje delovno mesto. Delo, ki sem ga jaz opravljal 10 let so razdelili ostalim sodelavcem.
Ker dela v montaži trenutno primanjkuje, so me za 14 dni prestavili celo v proizvodnjo, čemur sem se uprl, vendar tega ne upoštevajo in mi zopet grozijo z odpovedjo.
Kakšne pravne možnosti imam? Nisem namreč podpisal nobene pogodbe o spremembi delovnega mesta. Še vedno imam sklenjeno pogodbo za nedoloen čas za mesto tehničnega inženirja, katerega opis del in nalog je sledeč:
– samostojno izvajanje nalog ter priprava tehničnih rešitev in tehnične dokumentacije,
– sodelovanje pri pripravi procesov,
– delo na objektih,
– spremljanje novosti,
– opravljanje drugih nalog po navodilih nadrejenega.
Zanima me tudi, koliko stopenj nižje delo glede na izobrazbo mi lahko sploh ponudijo?
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.
Lep pozdrav,
Matej
Forum je zaprt za komentiranje.