Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika presno vegetarijanstvo

presno vegetarijanstvo

V forumu spletne revije mojuspeh.com sem v eni od tem naletela na debato o presnem vegetarijanstvu. Zanima me, kaj vi menite o tem, da bi se ljudje prehranjevali samo s sadjem in zelenjavo? Je to mogoce?

mogoče,mogoče.

V knjigi Proč s kuhinjskim loncem je kar nekaj argumentov o tem.

Oglej si, zanimivo,
Lala

Jaz to počnem že 1 leto in je prav super. telo se prečisti, težav s prebavo nimam, počutim se dobro.

Tudi mene zelo zanima presno prehranjevanje. V zadnjem času mi kar naprej nagaja zdravje (prehladi itd.), predvsem pa me zelo, zelo moti pomanjkanje energije. Sem trenutno tako na psu, da resno razmišljam o novem načinu prehranjevanja. Že sedaj pojem veliko sadja in zelenjave. Ampak me je strah. Je res možno preživeti s samo 1,5 – 2 kg sadja in zelenjave ter oreški?? Nekaj sem o tem že prebrala…Predvsem pa me zanimajo izkušnje. Je res, da so krize kar velike (upad energije po enem letu)?
Verjetno je bolje za dvig energije tista prehrana, katere obrok je vsaj 70 % presen?

Možno je, poznam nekoga, ki to počne že vsaj 3 leta. Že res, da je pregrešno suh, a moči in energije mu nikakor ne manjka.

Jaz sem to počela nekaj časa, pa si na daljši rok ne bi upala. Res sem bila resno bolna, ampak pravijo da se lahko preobremeni vranica kar lahko škoduje – in kolegici ki trenutno to počne se je vranica res povečala.
Na daljši rok pa se baje pojavljajo tudi težave z zobmi in kostmi. Sploh nisem videla še nobenega presnojedca ki bi zame izžareval zdravje in energijo, ali pa nimam te sreče , ali pa so moja merila za zdravega človeka previsoka. Vsi mi delujejo shirani in slabotni, čeprav z nasmeškom na obrazu. Ne se jezit ker to je samo moj pogled, sama pa klub temu 8o % hrane uživam presno in tudi kak dan jem čisto presno, ampak pretiravat pa ne upam.

Zivijo,

vse, ki jih zanimajo nevarnosti presnojedstva, naj pobrskajo po tehle straneh:

http://www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-1a.shtml

pozdrav,

Romy

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close