Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika presna prehrana

presna prehrana

Zanima me, katero zelenjavo lahko uživamo surovo. Vem samo za korenje, solato, papriko in paradižnik (pač te ‘solatne’ vrste). Kaj pa brokoli, cvetača, bučke, grah, fižol, jajčevci…
Vesela bom vsakega nasveta.

Manja, uživaš lahko vsako presno zelenjavo, ne vem, zakaj ne bi ostalih. Pravzaprav ti jaz lahko povem, da sem že 3 leta presni vegetarianec in živim samo od surovega sadja in zelenjave. Počutim se odlično in kuhinjski lonec sem že davno vrgel proč. Priporočam, da si prebereš knjigo Proč s kuhinjskim loncem, avtorja Helmut Wandmaker, ali pa lahko tudi obiščes spletno stran mojuspeh.com in tam vprašaš za nasvet strokovnjaka, ki že osem let je samo surovo hrano, in je s takim načinom prehranjevanja pomagal ozdraviti že mnoge bolezni.
Garfi

Stročji fižol je strupen. Vsaj tako pravi literatura. Zato prej preveri, preden ga zaužiješ, za ostalo pa mislim, da ni ovir.

lp

Manja!

Ali si iz LJ.?
Ali ješ tudi suho sadje? Mi lahko poveš kje ga kupuješ?
Od kar je Biota zaprta nikakor ne najdem dobrih rozin in češpelj. Predvčerajšnem sem jih kupila v neki trgovini v btc-ju, tržnica. Doma sem pa ugotovila, da grozno smrdijo in okus je grozen. Prosim svetuj mi! Hvala!

Garfi.

Kako pa si izvedel prehod na presno hrano? Ali se je telo dobro odzvalo?
Ali še vedno uporabljaš olje, začimbe, kis, smetano… za pripravo hrane?

Manja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close