PRESNA HRANA
kako in kje pa izveš za predavanja?
jaz sem bila na presni en mesec, počutila sem se super, ampak potem sem dobila za darilo bonboniere in čokoladke in sem se mogla pregrešit in pol mi je dišala še pizza in tko
nisem šla na presno da bi shujšala, zgubila sem 8kg, po tej volčji lakoti pa sem dobila nazaj 10 kg. grozno
zdaj sem prebrala kar nekaj knjig in imam motivacijo za naprej, ampak ne bom šla takoj na presno (drugače sem že vegi) – vsak drugi dan jem nepresno kosilo (karkoli si zaželi srce), ostalo pa je presna hrana; ampak sem spet že shujšala 4 kg, kar mi gre ful na živce. Pa baje punce zgubijo menstruacijo – to je edini razlog, da se bojim za dalj časa na presno, ker mi je do zdaj samo ena punca rekla, da to ni res. V nobeni knjigi pa to ne piše.
tisti mesec, ko sem bila na presni je bil fantastičen – razlog, da mi je uspelo je, da živim stran od doma s fantom, ki me je 100% podpiral. že tako ali tako pojem veliko sadja, imam pa tudi ogromno idej za pripravljanje presne hrane; jedla sem tudi solato, olje, kis, vložene olive in to… potem, ko sem ugotovila, da sem totalno shujšana (energije sem imela ful, samo shujšala sem 3 kg na teden), potem sem se začela basat s sadjem in jedla sem banane in avokado (ki imata še največ kalorija) in skoz sem jedla, ker sem se bala, da bom ko trlica…ampak potem se nisem večdobro počutila, ker sem bila ko boben non-stop. ful sem bila nesrečna, ker mi je ful za to, da bi bila na presni, ampak tako hujšanje je obup.
pol sem šla na navadno hrano in od takrat naprej se nikoli nisem počutila tolk dobr, kakor prva dva tedna presne hrane.
zdej grem mal bolj počasi, če so kakšni žuri pijem vino, če so rojstni dnevi jem kruh in torto, pa vsak drugi dan jem nepresno kosilo, ampak mi je vseeno super, in shujšala sem samo 2 kg v dveh tednih, kar je še najbolj kul.
no, to je moja zgodba, veliko sreče tebi! T
Ali slučajno katera ve, kako je s presno hrano in nosečnostjo.
Jaz se malo preveč redim, pa me zanima, če mislite, da bi mi samo sadje vsak drugi dan škodovalo? Razmišljam, da bi jedla do 6h zvečer samo sadje, potem bi pa pojedla še eno solato.
Ali lahko sadje med sabo mešam, ali mora biti res 2h med zaužitjem ene in druge vrste sadja?
Hvala za odgovor!
Jasmina, ne seri kvake….v času nosečnosti moraš posebej paziti na prehrano, da bo tvoj otrok preko tebe “zaužil” vse bistvene sestavine,vse esencialne aminokisline,vitamine,minerale itd.itd…..da se bo razvil v zdravo bitjece….preveč naivno sprašuješ tule na forumu ljudi, ki o tem morda pojma nimajo in bi ti samo škodovali….o vsem se pogovori izključno in samo s svojim ginekologom, ali osebnim zdravnikom in se potem tega drži in ne sprašuj ljudi, ki jih ne poznaš, kajti to je prevelika odgovornost…
Forum je zaprt za komentiranje.