Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › presledek med zobmi

presledek med zobmi

imam problem, razmak med zobmi, zgoraj in spodaj, ki je izrazito širok in zelo zelo moteč. mojih domačih ne moti, mene pa zelo. zato se tudi smejem z zaprtimi usti…in me zanima, če ima kdo enake probleme, katerega ortodonta mi priporočate? vem da je to izredno velik finančni zalogaj, ampak… raje imam nove zobe kot nov avto. zanima me okolica kamnika, domžale, ljubljana… če je pa kak odličen ortodont v kp, mb ali vrhnika, se pa odpeljem tudi tja. slišala sem za ortodonta gospoda ecijo sever v domžalah, drag, ampak okej. ali kdo pozna?

hvala za vse odgovore in lep dan!

Odgovor na objavo uporabnika
nasmeh507, 10.01.2022 ob 12:26

imam problem, razmak med zobmi, zgoraj in spodaj, ki je izrazito širok in zelo zelo moteč. mojih domačih ne moti, mene pa zelo. zato se tudi smejem z zaprtimi usti…in me zanima, če ima kdo enake probleme, katerega ortodonta mi priporočate? vem da je to izredno velik finančni zalogaj, ampak… raje imam nove zobe kot nov avto. zanima me okolica kamnika, domžale, ljubljana… če je pa kak odličen ortodont v kp, mb ali vrhnika, se pa odpeljem tudi tja. slišala sem za ortodonta gospoda ecijo sever v domžalah, drag, ampak okej. ali kdo pozna?

hvala za vse odgovore in lep dan!

to je genska napaka in ne vem zakaj bi to skrivala, najbrž vas je večina v družini zajčkov 😀

To je pa tako srčkano….

Orto MG postojna, Invisialign, top zadeva. Sam ga nosim 6 mescev no in v 6 mescih nošenja so se popravile vse nepravilnosti na mojih zobeh, tko da priporočam… Pa še neviden je 🙂

dr.Herman Leon lj Ukmarjeva. drag ampak super.

tako ti povem, 10.01.2022 ob 12:31

to je genska napaka in ne vem zakaj bi to skrivala, najbrž vas je večina v družini zajčkov 😀

Ti tega pač ne razumeš.Sama sem imela podoben problem.Ampak samo zgoraj.Dala sem si nove prevleke.

Prednje štiri mi je zobozdravnik zbrusil in nanj dal keramične.

Meni je pa presledek simpatičen, npr bivša partnerka Johnnyja Deppa ima to, pa še kakšna ženska. Verjetno tebe bolj moti kot druge.

Tudi jaz sem ena izmed teh, ki imamo presledek. In tudi mene obupno moti. Na srečo je sicer le zgoraj, toda obenem imam zgoraj tudi ob strani izpadle zobe in naj bi mi zobar delal mostiček, toda nobenega veselja nimam do njega, saj presledka ne da ne bi rešil, ampak bi postal še bolj opazen, saj je zdaj nekako bolj skrit, ker se zgornji prednji zobje bolj skrijejo za spodnjimi.

Tudi jaz imam to res gensko, imela jih je mama (že kot mlada je imela mostiček, tako da je jaz niti nisem poznala s tem) in imel jih je njen oče, za bolj nazaj pa ne vem.

Morda je simpatičen majhen razmak, kot npr. ima Lora od Primoža Rogljiča, ne pa ogromen, da zobar niti ne more narediti prevlek, saj bi te morale biti ogromne in bi vse skupaj zgledalo še bolj čudno.

Aja, je pa res, da mojega moža nič ne moti. Tudi moja najboljša prijateljica dolga leta sploh ni vedela, da ga imam, dokler ni podobnega videla na svojem nečaku. Kljub temu pa bi se rada tudi sama sproščeno smejala, saj se mi sicer zdi, da nasmeh izgleda grozno.

tudi jaz939, 10.01.2022 ob 16:57

Tudi jaz sem ena izmed teh, ki imamo presledek. In tudi mene obupno moti. Na srečo je sicer le zgoraj, toda obenem imam zgoraj tudi ob strani izpadle zobe in naj bi mi zobar delal mostiček, toda nobenega veselja nimam do njega, saj presledka ne da ne bi rešil, ampak bi postal še bolj opazen, saj je zdaj nekako bolj skrit, ker se zgornji prednji zobje bolj skrijejo za spodnjimi.

Tudi jaz imam to res gensko, imela jih je mama (že kot mlada je imela mostiček, tako da je jaz niti nisem poznala s tem) in imel jih je njen oče, za bolj nazaj pa ne vem.

Morda je simpatičen majhen razmak, kot npr. ima Lora od Primoža Rogljiča, ne pa ogromen, da zobar niti ne more narediti prevlek, saj bi te morale biti ogromne in bi vse skupaj zgledalo še bolj čudno.

Vse se da in zobar lahko naredi prevleke.

Če jih pa ne more, je nesposoben.

Meni je tudi govoril zobar v ZD : To ste vi…

Ampak…Hvala lepa! Ška sem drugam in čudni -drugi zobozdravnik mi je naredil krasne zobe!

Zala446, 10.01.2022 ob 16:33

Meni je pa presledek simpatičen, npr bivša partnerka Johnnyja Deppa ima to, pa še kakšna ženska. Verjetno tebe bolj moti kot druge.

Vanessa Paradis je prav grozno zanikrna s tistim presledkom!

Kot štirinajstletnica je sicer prav luštna, ko poje tisto pesem Joe le taxi…

Potem pa nič več.

Zobe si je treba urediti, sploh pa taka zvezdnica!

A lahko vtakneš vžigalnik spredaj not?

Kakor sem slišala, priporočajo zobne aparate, dokler se čeljust še razvija. Potem pa kakor komu uspe. Kolegica je imela spodnjo čeljust kot Prevec včasih. Rešila je z operacijo. Glede na vse ceremonije, bi zaupala oralnima kirurgoma dr Žarko Martinović ali dr Samo Tetičkovič, Ljubljana. Sploh prvi, je rešil, kar je celo drug kirurg zaj*. Potrebuješ ortopan in del slik zob, ki bi se umestili. Nja, meni zobar pošilja po petih letih in pol, v največjem sranju teh virusov, da sem dobrodošla na pregled. ? Sem šla vmes kam bližje, samoplačniško. Katera mi pač po ekstrakciji ni pozabila še preostali del korenine v dlesni. In me je zaradi slednjega poslala na Stomo pod nujno.  Potem je po enem neuspelem posegu kirurga, ki ga ne bom imenovala, rešil dr. Martinović. Čas je tudi, da se pri zobozdravstvenih storitvah vzpostavi regulacija cen.

je tudi, da ti presadi en zob (kadavrski) v sprednjo izboklino.

oh pajade, 10.01.2022 ob 17:15

Vse se da in zobar lahko naredi prevleke.

Če jih pa ne more, je nesposoben.

Meni je tudi govoril zobar v ZD : To ste vi…

Ampak…Hvala lepa! Ška sem drugam in čudni -drugi zobozdravnik mi je naredil krasne zobe!

Ne, da ne more, lahko bi naredil, če bi hotel. Ampak ker so zobje toliko narazen, bi potem zobje bili ogromni in izgledalo bi še bolj čudno. Obenem pa so sprednji zobje še eni redkih, ki jih še imam svoje zdrave in mi je že zato malo škoda, da bi jih delala umetne.

Oj, tudi jaz sem.imela razmak zgoraj..moram pohvaliti dr. Hermana leona iz lj..je res odlicno naredil, spodnjega dela sploh nisem rabila.. je pa malenkost drazji od nekaterih drugih..

Zaljubila sem se v možev nasmeh s tem njegovim presledkom med zobmi. Če bi si dal to popravit, bi bila resnično zelo žalostna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close