Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika presladka pomarančna marmelada

presladka pomarančna marmelada

Včeraj sem naredila pomarančno marmelado. A je presladka. Pa me zanima, kako bi se dalo to popraviti? Marmelada je seveda že v kozarcih, a jih nimam veliko. Kaj pravite, bi se dalo stvar popravljati tako, da ji nad ognjem dodam še nekaj (recimo še enkrat toliko) pomaranč, prevrem in zopet shranim v kozarce po istem postopku kot vceraj? Delala sem jo z želirnim sladkorjem.

Za vsak nasvet že v naprej hvala.

Anomiss

to je prava rešitev-zagotovo ne bo nič narobe.Samo najprej obdelaj nove-frišne pomaranče brez sladkorja, potem pa zadnji moment dodaj že narejeno marmelado in samo toliko prevri, da boš uničila eventuelne bakterije in spakiraj

Pomarančno marmelado se ponavadi dela iz grenkih pomaranč, kar ima za posledico, da marmelada ni presladka.

Če je marmelada presladka, predlagam, da ji dodaš / jo razredčiš s kislim ali grenkim. Tega še nisem počela, a ugibam, da bi bila zanimiva kombinacija z grenivkami ali z limonami.

Tudi jaz mislim, da bi bila verzija z grenivkami ali limonami boljša.

Kako pa si jo delala? Da vemo, iz koliko sladkorja pride presladka…
LP Mimi

Mimi N., v bistvu jo je delal oziroma dokončal mož, ker je mene klical sin, naj ga podojim 🙂 V receptu je pisalo, naj na 900 g pomaranč 700 g sladkorja, pa sem mu pozabila povedati, naj količino sladkorja razpolovi in nadomesti z želinom. Naša marmelada je absolutno presladka, jo je nemogoče jesti. Polovica sladkorja bi bila več kot dovolj.

Hvala vsem za nasvete, bom poročala, kako je uspelo.

LPS

Hvala. Ja, iz recepta je res razvidno, da bi bila polovica dovolj. Vsaj za naše “sodobne” marmelade, včasih pa so dejansko delali 1:1.
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close