presežek prtljage – Ryanair
jep… tak kot je rekel betek, po moje je odvisno na koga naletis…
na stanstedu sem jaz meu cez 30kg in ena potovalka je bila tudi vecjih mer kot je dovoljeno, ki jo itak mors doplacat… pa me je pogledala.. in vprasala ce vem kolko lahko mam.. pa sem reko da vem.. pa da bom doplacal.. blo pa je 5 min pred zaprtjem check-ina.. in je rekla da zdaj to ni vec mozno, ker je prepozno za placat… in da imajo oni pravila, da se posebej takim ko pridejo pred koncem in s prevec prtljage naj odpovejo polet in si kupijo drugega, da jih bo izucilo… in potem sem bil student, ki se vrca domov in gor in dol… in je rekla.. ok samo tokrat, za drugic da ves 🙂
eni pa so morali ze za 2 al pa 3 kile doplacat… tak da… riziko 🙂
Res je – kot pravita Betek in pakec – kakor na katerem letaliscu in kakor pri katerem usluzbencu.
Ko sem jaz prvic letel z njimi, sem imel le eno manjso torbo (7.5 kg), pa sem jo moral scekirati,
namesto da bi jo lahko vzel na avion. Spet drugic pa sem videl nekoga na avion nesti kar veliko okvirjeno sliko, ki je po nobeni logiki zaradi dimenzij ne bi smel nesti v kabino.
Sicer so pa po mojih izkusnjah malo bolj striktni na Charleroiju, precej manj pa v Trevisu in Trstu.
Pa se to:
– sem slisal od dveh potnikov, ki sta se pogovarjala, da jima na avion niso dovolili vzeti kitare, oddati pa je seveda tudi nista hotela – tako da pazite tisti, ki morda nameravate kaj takega prenasati!
– in se drugo opozorilo tistim, ki morate doplacati dodatno prtljago – ce vas se ni kdo opozoril – to se da le s kreditno kartico, gotovine ne sprejemajo.
Forum je zaprt za komentiranje.