Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Preprosto pecivo – pomoč

Preprosto pecivo – pomoč

Imam eno mogoče nekoliko nemogoče vprašanje 🙂 Kuhanje mi gre dobro od rok, pri peki pa fajn šepam.
Torej moja težava trenutno je, da ne prenašam pecilnega praška (me peče želodec in kislina me prav po grlu žge) , okus po sodi mi pa ni všeč. Ali obstaja kakšno preprosto pecivo v stilu biskvita s sadjem pa, da bi ga spekla brez pecilnega in brez sode? Pa seveda, da ne bi bilo trdo kot kamen :))) Kvašeno testo poznam pa vseeno vprašam, če mogoče obstaja kaj bolj preprostega in na hitro narejenega.
Hvala za vse nasvete že vnaprej.

poskušaj dat kakšen beljak več v testo?

Biskvit ne potrebuje pecilnega, ce imas razmerje 1 jajce – 1 zlica sladkorja – 1 zlica moke
res pa moras jajca s sladkorjem fajn penasto stepst, lahko pa jajca seveda tudi locis na rumenjake in beljake.
nekaj posebnega in dobrega so tudi http://www.kulinarika.net/recepti/15861/sladice/salzburski-zlicniki/

Super in hvala obema.
Bom poiskusila oboje. Dodat en beljak v recept, ki ga imam in fajn penasto stepst maso. Pa sadje not in v pečico.

Žličniki tudi fajn zgledajo čeprav nekako ne razumem kam se da marmelada:)

Kaj pa tista stvar, ki je ne rabiš niti pečt in je fino sočna.
Albert piškoti oz. te vrste, jabolka, puding
Potem jaz namočim piškote v mleku s sladkorjem in rumom (pač po želji)
Jabolka olupim, narežem na koščke in skuham v malo vode, dodam stvari kot za kompot
Jabolka nato odcedim, vodo prihranim in v njej zakuham puding (vseeno kak okus, razen čokolada po moje ne paše najbolj). Potem na spodnjo plast piškodov pridejo jabolka, na njih še ena plast piškotov in čeznje polijem puding. Potem je potrebno pa to fino ohladit. Njamsi

Super predlog. Grem pojest en albert keks, da vidim, če mi bo slabo:))

preprosto in hitro je tudi tiramisu, pa recimo skutne ledene kocke:

TESTO

250 g zmletih »albert« keksov
200 g margarine
grobo zmleti lešniki ali mandeljni ali orehi (to lahko dodate, če želite) približno 10dag

Zmeljite kekse (lahko so tudi kateri drugi), dodajte margarino, in jedrca, če želite. Pride zelo gosta zmes. Daste v pekač, velikosti približno 21x 40 (testo porazdelite z žlico, roko…) in pecite 10 minut pri 170 stopinj.
Med peko naredite kremo in sicer:

1. KREMA

0,5 kg skute, najboljša je pasirana
4 rumenjaki
10-15 dag sladkorja
2 žlici soka sveže pomaranče
2 žlici soka sveže limone
sneg 4 beljakov

Fino, gladko zmešate skuto, sladkor, rumenjake, sok pomaranče in limone in na koncu dodate sneg. To kremo vlijete na pečeno podlago in pečete naprej in sicer 30 minut na 170 stopinj. Ko mine 30 minut, vzamete pekač iz pečice in na to pečeno kremo vlijete še eno kremo in sicer:

2. KREMA

3 kisle smetane (male)
4 vanilin sladkorje (lahko tudi več) odvisno od okusa)

Pečete še približno 10 minut na 150 -160 stopinj. Krema ne sme porumeneti. Mora biti čvrsta.

Počakate, da se pecivo ohladi in ga čez noč pustite v hladilniku

Jaz nikoli ne uporabljam pecilnega niti sode. Do sedaj mi je še vse uspelo.
Sicer dajem razmerje pri biskvitu 1 jajce = 1 žlica moke = 0,5 žlice sladkorja in jajca ločim. Moko vmešam zadnjo.

preprosto in hitro še 1 hvala 🙂

pecilni kaj prav razumem….iz receptov preprosto izpustiš pecilni in to je to? juppiii 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close