Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Preprosto pecivo ali sladica iz banan.

Preprosto pecivo ali sladica iz banan.

Doma imamo preveč banan, ki so še skoraj preveč sladke. Nekatere že malo gnijejo. Kaj lahko naredim iz njih? Nekaj preprostega. Nikoli še nsiem delala nič iz banan.

Lahko spečeš navaden biskvit, ga napojiš z mlekom, namaažeš z marmelado, nanjo polagaš banane narezane na kolute, enakomerno debele, preliješ s stopljeno čokolado.

Sladoled je super! Banane olupiš, zaviješ v prozorno folijo in zamrzneš. Potem jih zmiksaš in dodaš sladko smetano. Res pa je, da moraš imeti strojček za to, ker vsak ni dovolj močen, da bi zmlel zmrznjene banane.

Druga možnost je banano po dolgem prerezati na pol in jo popeči na malo margarine. Potem po želji dodaš med ali pa čokolado.

Čisto simpl recept za sladoled, brez strojčkov 🙂

http://www.kulinarika.net/recept/sladice/Bananin_sladoled-12372.html

Banane narežeš, pomočiš v stopljeno čokolado, nato pa še v kokos.

Lp

Biskvit ali kakšne piškote spodaj, gor banane, čez pa stepeno smetano in čokolado ali pa smetano z nutelo.

jaz sem včeraj naredila:
olupila banane, listnato testo razvaljala in ga razrezala na primerno velike konce (jaz sem naredila kar trikotnike) in testo ovila okoli banan ter prebodla z zobotrebcem. Potem sem to na olju v ponvi spekla (ne preveč olja, da ne bodo banane plavale v olju ker bo potem listnato testo vsrkalo veliko olja), ko so bile pečene sem jih dala na krožnik, polila z medom in posula z naribanimi mandeljni. Jedci so si oblizovali prste:-)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close