Prepricane, da vas ne vara
Srečujem stare prijatelje in znance in po navadi kakšno rečemo. In tema nanese tudi na “kako kaj doma, kako sta, vse OK” in verjeli ali ne VSI mi rečejo da je vse super in oh in sploh, a če je prilika si dajo duška, prevarajo. Govorim tako za moške kot ženske.
Tako da se čudim vsem vam, ki ste takšni zagovorniki tega “da moja/moj pa zagotovo ne”. Kapo dol tako mislečim!
Ni res, ne gre za to ali imaš nekoga rad. Gre za iskrenost. Sama sem iskrena,zelo iskrena, mene bi moj videl takoj še preden bi se zgodilo, že samo namero bi videl . Tudi pogledati ga ne bi mogla v oči. Smo tudi taki ljudje. Pa tudi iskreno rečeno, jaz ne vem v kakšni družbi se vrtite, ampak jaz za večino znancev lahko recem da se ne varajo. Imajo zelo odprt in iskren odnos. Za par primerov pa vem, da so varali, a je tudi veza vsa razsuta
Ni res, ne gre za to ali imaš nekoga rad. Gre za iskrenost. Sama sem iskrena,zelo iskrena, mene bi moj videl takoj še preden bi se zgodilo, že samo namero bi videl . Tudi pogledati ga ne bi mogla v oči. Smo tudi taki ljudje. Pa tudi iskreno rečeno, jaz ne vem v kakšni družbi se vrtite, ampak jaz za večino znancev lahko recem da se ne varajo. Imajo zelo odprt in iskren odnos. Za par primerov pa vem, da so varali, a je tudi veza vsa razsuta
[/quote]
Tipičen primer – MOJ PA NI TAK! Prav občudovanja vredni ste.
[/quote]
Ja za svoj krog ljudi tudi vem da se ne varajo, vidim kako funkcionirajo, kako se menijo. Vidim pa nekatere druge, kjer se varajo, ampak to od daleč poznani. Frendice niso moje takšne, ne družim se z neiskrenimi ljudmi. Če bi vidla da nekdo je tak ga ni več na spisku prijatelj, tko to gre. Če do mene ni oseba iskrena in me ima za korist ima tud partnerja, njega še tok prej. Če kalkuliraš, kalkuliraš povsod z vsemi.
Tipičen primer – MOJ PA NI TAK! Prav občudovanja vredni ste.
[/quote]
Govorim o sebi. Jaz ne bi nikoli prevarala. Ker sem preveč poštnega
Za varanje rabiš biti pokvarjen. Moj mož pa mene ne vara, pa sva skupaj 22 let. Delava skupaj v isti firmi, popoldne je doma, zvečer ne hodi ven, nima čudnih pogovorov, ne skriva telefona. Kdaj pa naj me prevara? Tudi ni tip človeka, pa ne mi trdit da so vsi pofuklji. Zelo veliko moških ni.
Govorim o sebi. Jaz ne bi nikoli prevarala. Ker sem preveč poštnega
Za varanje rabiš biti pokvarjen. Moj mož pa mene ne vara, pa sva skupaj 22 let. Delava skupaj v isti firmi, popoldne je doma, zvečer ne hodi ven, nima čudnih pogovorov, ne skriva telefona. Kdaj pa naj me prevara? Tudi ni tip človeka, pa ne mi trdit da so vsi pofuklji. Zelo veliko moških ni.
[/quote]
Če se te revež cel dan drži za kiklo ti pa povsem verjamem da te ne vara. Če prav razumem ga imaš 24 ur/dan na očeh in ob sebi. To pa je prava ljubezen.
Pa tisti ki človeka dojemate kot zrezek, pasulj, čevap itd.. pač zagotoco varate, ker ste človeka zredučirali na kos mesa(mednožje). Samo ne sedaj poskušat minimalizirat svoje vedenje tako, da ga preslikavaš in podtikavaš vsem. Dejstvo je da vsi ne varajo in da dwjanja varalic še vedno ostajajo dovolj glasna ne glede na poskus minimalizacije.
Spola lahko tudi obrneš v tej izjavi.
A sploh ne gre za to; gre za odkritost do sebe in partnerja, pa tudi za življenske izkušnje. Če imaš izkušnjo kaj varanje lahko naredi zvezi in človeku – pa tudi če je doživeta samo empatično – in ne želiš tega partnerju ali partnerici – pa tudi drugim vpletenim – enostavno ne varaš.
Ker če si dovolj odkrit do sebe – je varanje čisto nepotrebna stvar, s katero razvrednotiš svojo besedo oz. svojo kredibilnost.
Osebna kredibilnost – oz “biti zaupanja vreden” je pa nekaj, kar se gradi vsaj desetletja, če že ne celo življenje. In če jo zrušiš… spet vse od začetka oz še iz minusa – in da prilezeš na neko “normalo”… si star 80 ali pa 100.
Nekaterim ni vredno – drugim pa – očitno – je. A takšni so potem nekredibilni ljudje, kar hkrati pomeni, da jih večinoma ni blizu oz. v družbi prvih.
In da še direktno odgovorim – jaz svoji boljši polovici zaupam popolnoma; z desno roko, glavo… in vsem ostalim. Ker takšna je – in bi bilo drugačno ravnanje v popolnem nasprotju z njeno naravo – oz. s tem kdo je.
Zaradi tega odnosa in osebnih izkušenj sem pa tudi sam postal tak karakter in se ona lahko enako zanese.
Dejstvo je da vecina ljudi vara. Kar je zelo zalostno. Jaz zase vem da ne varam. Za druge nikoli ne mormo vedet in nas tudi ne rabi brigat.
Vazno je da je zaupanje in spostovanje med partnerjema. Ko to izgubis to ni vec ljubezen.
Ne obsojam nobenega, ker sem bila nekoc naivna ljubica. Koncala sva, ko mi je navrgel da ima s svojo zeno zelo kvalitetno vezo 🙂 pa ja…. in je sla romantika.. hvala bogu!
Jaz sem varala svojega prvega fanta, ki sem ga spoznala pri 16. Ko sem šla na faks sem spoznala tipa, ki mi je obrnil svet na glavo. Bil je divji, nevaren. Moj fant iz srednje šole pa je bil priden, prijazen. Vedela sem, da si z njim ne bom ustvarila družine. Šlo je pač za najstniško ljubezen. No potem sem pri 24 spoznala sedanjega partnerja s katerim imava otroka. Njega 1000{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ne bi nikoli prevarala, ker nikoli ne bi svoje družine postavila na kocko.
Po moje varajo tisti, ki doma niso srecni, ljubljeni, zaljubljeni, in v vezi vztrajajo ali zaradi otrok, ekonomskega polozaja, ali pa zgolj zato ker to okolica od nas pricakuje. Vsi vemo, da ko imas nekoga rad, ko ga ljubis ne vidis nobenega drugega, torej ko jih zacnes opazat, ko zacnes varat ves da se je nekaj spremenilo. Period. Sploh pa ne razumem zakaj bi hotu bit z eno osebo ce je ne ljubim? Zakaj bi se ob njej prebujal? Zakaj bi jo poslusal zjutri ob kavi istocasno pa bi razmisljav da komaj cakam da se dobim z drugo?, zakaj bi jo zvecer poljubil in zaspal z njo v objemu?.Zgolj zato ker to druzba od nas pricakuje al pa mogoce zaradi ekonomskih vidikov? jah pol pa se prasmo kam na je kapitalizem pripeljal. Noro. Kaj je moj point, vsi tisti ki ste se hvalil oz ki se hvalijo da varajo pac niso srecni pa ce to svojo sreco se tako prikazujejo je temu ravno kontra. Nenazadnje, po sreco hodite k sosedi to odkrito priznate, 90 procentov casa pa igrate. Igrate sreco, igrate popolno druzino, igrate custva vas zivljenje je eno samo pretvarjanje. Fletn.
Vsem ki ste tako prepričani da se gibljete v krogih kjer ni varanja.. Sama sem bila na istem. Trdno prepričana da v moji družbi ni tega, vsi iz normalnih družin, s partnerjem sva se lepo ujela, normalno funkcionirala, vedno je bil spoštljiv,…. Na koncu se je izkazalo da me je trikrat prevaral s kolegico ki je poročena, ima družino in je tudi ena tistih ki “nikoli ne varajo”. Ne pravim da varajo vsi. Je pa tega definitivno veliko več kot si mislimo, žal.
Forum je zaprt za komentiranje.