“prepovedana” mapa
Forum je zaprt za komentiranje.
Splash › Forum › Arhiv › Računalništvo, telefonija, internet in televizija › “prepovedana” mapa
mene zanima, če se da mamo na kak način zakleniti, tako da je ne bi mogel noben gledat – samo jaz! nevem, s kakim geslom ali podobno…
tenks! lp
Z geslom bo težko, lahko pa mamo zakleneš v dnevno sobo in je ne bo mogel nihče gledat.
**** kidding 🙂
Ja, lahko. Za takšne stvari obstaja veliko programov. Meni dosedaj najboljši je program: PC Security. S tem programo lahko zakleneš datoteke, direktorije, sistem, bližnjice…
Najdeš ga tukaj:
Lp, Max
Na sistemu si naredi svojega uporabnika in ga daj pod geslo.
ne daleč nazaj je ena malček podobna tema 😀
hvala za odgovore!
malček nazaj podobna tema… ne najdem :(( bi lahko prpopal link..?
na prejšnem računalniku sm mel uporabnisko ime in geslo… vendar (če se ne motim) je lahko vseeno vsakdo pogledal mape, če nekoliko pobrskal po računalniku..? nevem — C:\Documents and Settings\…
Verjetno je mislil tegale
Ni nujno, če barediš svoje datoteke zasebne in imaš NTFS datotečni sistem jih lahko bereš le tako, da si prijavljen v sistem s svojim uporabniškim imenom in geslom. Seveda se kot ponavbadi to da vse shackat, vendar ne kar tako, oz. povprečen uporabnik naj tega ne bi zmogel.
lp
Seveda, če imaš zelo pomembne podatke, beri: gole fotografije svoje žene;), boš moral stvar kodirati. Poglej na tistem linuku, če so napisali kaj pametnega, drugače pride v vpoštev že winzip in password.
lepo nrdiš gzip pa notr desetmestno kodo iz useh možnih znakov pa lahk dekodirajo 100let pa im nau ratal 😀
Forum je zaprt za komentiranje.