Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Preplačilo

Preplačilo

Spoštovani!

Sem s.p., poslovni partner pravi, da je pri njih prišlo do pomote in da so mi nakazali preveč. Seveda moram preveriti, če je res. Ob zadnjem izdanem računu sem jim (z povratico) poslal konto kartico?
.
Če je do preplačila res prišlo – tega denarja trenutno nimam, zapovrh pa še nekaj kreditov, lahko p. partner vloži izvršbo ali kaj podobnega?

DDV plačam po realizaciji, kaj če so mi v računovodstvu od preplačila že zaračunali DDV?

Hvala za vaše odgovore, lep junijski dan!

Dvomim, da bi vam v računovodstvu obračunali DDV iz preplačila, ker za to je potrebno izdati račun- lahko pa so zapirali kakšen račun ki je sledil.

Vračilo je stvar dogovora, lahko se kot plačilo upošteva pri naslednjem računu. Samo če je kupec dobra stranka, potem mu raje vrnite denar, da ne ostanete brez kupca;-)

Hvala za vaš odgovor!

Računovodstvi ugotavljata stanje, kupcu sem dal št. od mojega računovodstva. Po mojih in računovodskih info. imam do njih debit. Tu se je izkazalo, kako pomembno je, da imaš zanesljiv računovodski servis. Kupec (oz. naročik storitev) je razmeroma dobra stranka.

ali po domače – preplačilo

Ugotovljeno: v računovodstvu p.part. niso knjižili dveh (lanskih) računov. Smo kopije faksirali. Še dobro, da račune pošiljam priporočeno z povratnicami.

Pod debet/saldo imam znesek, saldo/kredit pa je 0

Čisto lahko so obračunali DDV; če vedo, da se denar ne bo vračal in ni več odprt noben drug račun, jim za pravilno obračunavanje itak ne ostane kaj drugega. Izstavit avansni račun in to je to.

Prav tako (če ste mesečni zavezanec), če boste preplačilo “koristili” za kasnejše račine, so dolžni izstaviti avansni račun.

Brez DDV-ja je mogoča samo varianta, da denar vrnete.

In ja, če imate preplačilo, ste vi dolžnik in vaš upnik ima pravico vas terjat in tudi vložit izvržbo.

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close