Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prepisano s FB

Prepisano s FB

ZAŠČITITE SVOJE STARŠE V DOMOVIH ZA OSTARELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Želel bi deliti svojo izkušnjo z očetom v DSO v Ljubljani, ki je bil cepljen brez naše vednosti.
Vse skupaj se mi je zdelo nehumano, nečloveško in podlo.
Oče je bil sprejet urgentno v DSO zaradi poslabšanja stanja demence in onemoglosti.
Je srčni bolnik in tudi možgansko kap je preživel ter že skoraj 20 let jemlje tablete proti strdkom.
Preden so ga odpeljali na urgenco je jemal 13 tablet dnevno.
In so mi pred 2. dnevi sporočili, da so ga cepili.
Na moje vprašanje-kdo je podpisal so rekli da so mu dali za podpisati izjavo o cepljenju s katero se oni zavarujejo odgovornosti za posledice cepljenja.
Ko sem jih soočil z dejstvom, da se oče ne spomni niti kaj je bilo pred pol ure ali celo 5. minutami jim ni bilo nič čudno-on je bil na seznamu in so ga cepili.
Zahteval sem kopijo podpisanega lista na katerih so vprašanja na katere ne more odgovoriti, saj nima spomina da bi to naredil . Zaradi tega sem bil izjemno jezen.
Npr ali ste imeli v zadnjem tednu vročino-on se ne spomni 5 minut nazaj. Ne more ponoviti 7 besed -na testu na neurologiji…
Ali ste alergični na zdravila ???
Ali ste bili v zadnjih 14. dneh kakorkoli cepljeni !!!!
Dementen človek naj bi na to odgovoril!!!
Na vprašanje zakaj me niso poklicali pred cepljenjem in nam dali možnost odločanja-so sprva rekli da naj bi nas klicali-si predstavljate takšne laži. Nato pa, da jim je žal da nas niso poklicali prej.
Na vprašanje kdo je odgovoren za ta poseg v njegovo telo-ni bilo odgovora.
Glavna medicinska sestra je na bolniški, nadomešča jo druga, ki je sestavila seznam in je na dopustu, zdravniki se menjajo na nekaj dni in nihče mi ne more dati odgovora,kdo bo odgovarjal v primeru zapletov po cepivu.
In nato me na moje vztrajanje kliče medicinska sestra in zelo hladno pove, da je tam začasno in je samo vbrizgala cepivo. Ni pravi naslov za tovrstna vprašanaja.
Na vprašanje, kdo je pogledal njegov zdravstveni karton in se odločil da je cepivo za takšnega bolnika varno zopet odgovor da ona ni pravi naslov ????
Zelo sem zaskrbljen, kaj bo z očetom, saj je glede na zdravstveno stanje in stranske učinke cepiva tveganje za neželene reakcije zelo veliko. Samo upam lahko, da bo vse v redu.
Namen tega, kar sem opisal je zaščita naših staršev.
Seznami so bili tudi za plinske komore in so nekateri ljudi SAMO po seznamu pospremili v sobe-ker je to pač njihovo delo. Drugi so samo opravljali svoje delo in pritsnili gumb za plin. Nihče ni bil odgovoren-so pač opravljali svoje delo-ljudje zbudite se-ne morete kot roboti vbrizgavati cepivo brez možnosti odločitve ali temeljitem pogovoru. Vzeli ste nam možnost, da se odločamo, ker oni menijo da je za očeta to najbolje. Kdo je naslednji??
Pa še – njihova izjava-saj takšnih ki so dementni je v tem domu 80% -torej jih toliko ni sposobno odgovoriti na vprašalnik in prevzeti odgovornost s podpisom-vendar to pospešeno izvajajo- potrebujejo številke-norost
Res bi si želel, da vsi ki si sodelovali v cepljenju očeta ,izgubijo vsaj licenco-moralo in humanost so že.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close