prepis s.p. in družinska pomoč
Pozdravljeni!
Imam odprt s.p. in za svojo socialo plačujem 300 evrov mesečno. Z vsemi ostalimi stroški, (najemnina…) znašajo stroški več kot je trenutni zaslužek. Ker pa trdno verjamemo v naš posel, ne bi rada kar zaprla in ukinila s.p. Prepričana sem namreč, da zadeva rabi svoj čas, da se uteče. Žal pa mi zmanjkuje prihranjenega denarja, s katerim sedaj pokrivam razliko med zasluški in stroški.
Sprašujem se, če bi lahko torej s.p. prenesla na drugo osebo, konkretno na moža. Jaz bi svojega zaprla, on pa bi odprl popoldanski s.p., seveda z isto dejavnostjo. Strošek popoldanca je le 130 evrov.
Sama bi se prijavila na Zavod za zaposlovanje, kjer bi lahko leto dni dobivala nadomestlo. Sedaj pa me zanima, če potem lahko delam pri možu v obliki družinske pomoči in koliko ur na teden je to dovoljeno. Ali pač se to ne da, če si na zavodu?
Kakšne so še alternative, da se znebim teh 300 evrov stroškov?
Firme res ne bi rada vrgla v stran, saj imam upanje, da bi v enem letu le zaslužila vsaj toliko, da pokrivam stroške in si plačujem socialne prispevke sama napej. Država mi verjetno ne nudi nobene druge možnosti, kaj ne? Banke jo tudi ne, ker ne dajo kredita, če nimaš rednih prilivov.
Skratka, kaj naj storimo, da obdržimo dejavnost, ki jo pa sedaj finančno ne zmorem več?
Forum je zaprt za komentiranje.