prepir zaradi otrok
priženil sem se v družino, kjer so imeli vrsto let lepe in prijateljske medsebojne odnose.
Potem pa je zadnjič najina hčerka (4 leta) v igri porinila na tla svakovega sina(3,5 let).
Otroku ni bilo nič, saj se je je le malo bolj trdo usedel na zadnjo plat.
Seveda je jokal, logično.
Dogodek, ki po mojem mnenju sploh ni vreden omembe, pa je v naših odnosih naredil celo revolucijo.
Svak je prepire, v katerih je nama z ženo, njegovo sestro, očital, da ”ne znava vzgajati”, da sva ”nesposobna”, ”lena”…itd. itd. prignal tako daleč, da je sestri zmetal pod nos vse(!!!) grehe, ki jih je naredila – od ranega otroštva naprej.
še enkrat poudarjam: razlog (vsaj slišani) za prepire je bil zgolj in samo ta, kot sem že napisal na začetku.
Druga svakinja, ki se ji je vse skupaj zdelo neumno in otročje, je želela zadevo pomiriti, a ni dosegla drugega, kot da se nam je svak dobesedno odpovedal. Z nami je prekinil VSE stike!
Pri vsej zgodbi je najbolj žalostno to, da hčerka bratranca zelo pogreša in se joče, ker ne more iti več k njemu na obisk.
Imate vi, ki imate tudi izkušnje, kakšen nasvet?
Svak pač ne bo dovolil, da njegovega sinkota tepejo punce. Kaj češ. Raje se z vsemi sebi dragimi skrega, kot da bi to trpel.
Tale svak je samo iskal in čakal, da lahko prekine stike…..vzroki so čisto drugje, po lepi
slovenski navadi je to najbolj verjetno foušija…
Veseli bodite, da ste se ga znebili, vsak bedak in iz tako majhne zadeve tako majhnih otrok
naredi družinski problem, ni vreden, da se z njim ukvarjate.
Če je svakinja normalna, se pa z njo zmenite, da se otroka vidita, če se pa ona tudi “boji”
moža, pa žal …..
Ta dogodek je bil le povod za vse, kar je vrelo v njih in so zdaj imeli priložnost povedati na glas. Zakaj je bila vajina hčerka prej toliko s svojim bratrancem, da ga zdaj pogreša? Mislim, a ne morete sami živeti kot družina? Potrebujete še celo četo drugih? Najbrž se je tudi veliko čuvala pri njih, da so ocenili vse to, kar so zdaj zmetali iz sebe. Začni se intenzivno ukvarjati s svojo družino, ker to je bistvo. Pusti druge naj se ohladijo.
Forum je zaprt za komentiranje.