prenova kopalnice v bloku
Ha ha ha, jaz sem pravkar dala za stanovanje, res je samo garsonjera, pa vendar 18.000€, pa naj dam za kopalnico 5.600€ ?? Ni šans, ne razumem zakaj ne poiščete cenejše variante.
Aja, zdaj šele vidim kaj vse ste si izmišljevali kot podometni kotliček, s katerim so lahko še velike težave… eh….[/quote]
Hja, najbolje da si naredi wc na štrbunk, splahuje pa z vedrom vode!
Podometni kotliček je pri prenovi obvezen, pa wc in bide na visečih konzolah prav tako.
Ne razumem ljudi, ki nekaj na pol prenovijo in potem to gledajo naslednjih 30 let.
Če si kupila garsonjero za 18.000 € bi te prenova kopalnice prav tako stala 5 – 6000 €. Govorim o kvalitetni prenovi, solidni keramiki in sanitarni opremi, ne tisti iz Bauhasa ali Obija.
Ponavadi je v manjših kopalnicah cena izvedbe na m2 višja kot v večjih. Pa boljšega majstra potrebuješ, ker mora biti vse filigransko narejeno.[/quote]
No, saj pravim, če greš ti po ploščice v butik, potem so seveda druge cene :-))
Razloži mi pa, zakaj bi moral biti pri prenovi podometni kotliček obvezen?? V to te pa res ne more nihče prisiliti. Če bi bilo tako, potem tistih normalnih sploh ne bi prodajali. No, jaz podometnega nikoli ne bi hotela imeti in tudi viseče wc školjke mi niso ravno všeč.
Aja, zakaj že ne bi smela normalnega kotlička in stoječe wc školjke gledati naslednjih 30 let?
A zato, ker to tebi ni všeč?
Samo še to. Ko je kolegici crknil podometni kotliček, je morala razbiti pol kopalnice 😛
No tole je bil res izčrpen odgovor, hvala. Glede na to, da ne planiramo prestavljanja sten, vrat ne bomo menjali, okna itak ni … pa mogoče pridem skoz pod 5.000. Glavnina je itak zamenjava inštalacij + delo.
Bo treba pa zgleda nabavit prenosni wc, ker midva imava starše, brate in sestre vse cca 10 km daleč in si s tem res ne moreva pomagat. Prenosni wc se dobi že za okoli 30 evrov, čeprav ne vem, kaj bi potem z njim.
Moja prijateljica je lani imela neke obrtnike, ko je prenavljala staro mamino stanovanje, kamor se je potem preselila. Ker se je selitev vlekla, ona pa je morala prejsnje stanovanje spraznit, je letala iz ene lokacije na drugo, ki sta s kolesom oddaljeni cca 10 minut. Med tem je enkrat ali dvakrat pustila mojstre v stanovanju, ki ga je prenavljala. Pred tem je ze preselila tja tudi vecino osebnih predmetov. Ko se je dokoncno namestila, je opazila, da je iz kuhinjske omarice izginilo nekaj kosov zlatega nakita, ki je imel predvsem zelo veliko spominsko vrednost. Povsod drugje, kjer ga je iskala, ga ni bilo vec, drugi kosi, ki jih je imela spravljene drugje, so ostali tam. Ker vseeno ni bila prepricana in ni imela dokazov, morebitne tatvine ni prijavila, niti o tem obvestila nadrejenega izvajalca. Tako da je dobro, ce bos koga puscala samega, moras stvari, ki so lahko mamljive, dobro zascititi. Mislim, da ti racunalnika, TVja, laptopa…itd ne bodo ukradli, ker jih bos lahko obdolzila takoj in bodo ta prvi na tapeti. Ce jih bos pustila same-kar je priznam, najlazje pri taki stvari, bi jaz na tvojem mestu zamenjala kljuko na vhodnih vratih stanovanja z bunko, ce tega morda ze nimas. Ker se lahko zgodi, da, ko bodo hodili ven in not, sem ter tja in domov, lahko nehote pozabijo zaklenit vrata za sabo in potem bos mrzla, ko bo prisel noter lahko kdorkoli. Bunka namesto navadne kljuke to avtomatsko prepreci in tudi ce zapah ostane odklenjen, tega nobeden ne bo vedel, ker deluje, kot da je zaklenjeno od znotraj.
Kolegica je verjetno montirala navaden kotliček pod omet, zato ji je crknil in je morala razbiti pol kopalnice. 🙂 Če bi pod omet montirala podometni kotliček, bi ji ga mojster popravil skozi odprtino v tipki – zato pa so tipke tako velike, da ko snameš pokrov tipke, gre roka skozi in lahko zamenjaš celoten mehanizem. Še iz izkušnje: moj sosed je v 20-ih letih samo 1x zamenjal tesnila v podometnem kotličku, jaz pa sem v tem času zamenjala vsaj 3 navadne kotličke.
Tvojega okusa ne bom komentirala, ker ti je lahko všeč, kar pač ti je. Mislim pa, da je predhodnica imela v mislih to, da če nekaj prenavljaš (ne restavriraš!), pač prenoviš primerno sodobnemu (novemu) času, ki je prilagojen današnjemu načinu življenja. Če kupuješ novo televizijo, najbrž ne boš iskala črno-bele, čeprav je bila tvoja prejšnja črno-bela.
Seveda navadne kotličke še prodajajo, ker obstajajo ljudje, ki ne prenavljajo kopalnice, morajo pa zamenjati dotrajani kotliček. Vprašanje pa je, če se bo čez 30 let še dobilo navaden kotliček – tako kot se globoke televizije danes ne dobi več, kaj šele črno-bele.
Če spet pustimo na strani stvar okusa, viseče školjke so praktične zaradi čiščenja, zato so se na trgu prijele in bodo verjetno še dolgo obstale. Okoli noge se nikoli nič ne nabere, ker noga ni na tleh. Tla, če v stoječo školjko (ali še raje mimo nje) lulajo moški, so pač bolj podvržena umazaniji kot zid, iz katerega štrli viseča školjka. 😉
Nikoli ne bi dala podometnega kotlička. Nadometni me prav nič ne moti, je poceni, zamenjas ga v 10 minutah, če je treba…
Za wc pa mi je čisto vseeno, če stoji na tleh ali na steni. Pri nas lulamo V školjko, ne mimo nje.
Ko je kolegu puščal podometni kotliček, je to najprej opazil njegov spodnji sosed, ki mu je zamakalo. Toliko o praktičnosti…
Ha ha ha, jaz sem pravkar dala za stanovanje, res je samo garsonjera, pa vendar 18.000€, pa naj dam za kopalnico 5.600€ ?? Ni šans, ne razumem zakaj ne poiščete cenejše variante.
Aja, zdaj šele vidim kaj vse ste si izmišljevali kot podometni kotliček, s katerim so lahko še velike težave… eh….[/quote]
Hja, najbolje da si naredi wc na štrbunk, splahuje pa z vedrom vode!
Podometni kotliček je pri prenovi obvezen, pa wc in bide na visečih konzolah prav tako.
Ne razumem ljudi, ki nekaj na pol prenovijo in potem to gledajo naslednjih 30 let.
Če si kupila garsonjero za 18.000 € bi te prenova kopalnice prav tako stala 5 – 6000 €. Govorim o kvalitetni prenovi, solidni keramiki in sanitarni opremi, ne tisti iz Bauhasa ali Obija.
Ponavadi je v manjših kopalnicah cena izvedbe na m2 višja kot v večjih. Pa boljšega majstra potrebuješ, ker mora biti vse filigransko narejeno.[/quote]
Kateri zakon pa določa obveznost podometnega kotlička in stenskega wcja in bideja? A bide je tudi zakonsko določen, ker jaz ga ne bi imela, pa zdaj ne vem, če ga smem spustiti.
Barva ploščic je tudi določena? Pa velikost?
Med banjo in tuš kabino še lahko zbiram al je tudi tu kaka obveza?
predno se spravis karkoli pojdi s tocni merami v kaksen salon na izris, da bos videla kako bo izgledala na koncu, pazis na reze ploscic, burdure, kje se srecajo fuge, tus kabina, itd… U glavnem 100x meri enkrat reži ;)[/quote]
Hvala hvala, tole je bil odgovor, ki sem ga želela!
Ob upoštevanju vsega, kar sem tule izvedela, pa mogoče pridemo skoz s cca 4.000, če dobimo ugodno ponudbo za delo in bomo šparovni z opremo, pa mogoče še kak evro manj 🙂
Govori se o cenah 5000eur 4000eur.
Eno stvar bi rekel ki jo morate vedeti ,da za eno majhno kopalnico v bloku adaptacija delo, material nebi smelo biti dosti več kot 2000eur. Potem koliko boste zmetali denarja za školjke bideje lijake tuškabine in omarice je pač vaša stvar.
Za en lep komplet omaric in še kaj, bi prišparail, če en dan preden mojstri pridejo kupite štemarico v obiju za 50eur poštemate ploščice ven ter ostalo kramo in odpeljete na deponijo ni tko hudo malo bi se premigali malo bi se prašilo ampak življenje niso samo rože in ležanje na plaži.
Še nekaj za info jaz sem svojo kopalnico doma 3x2m podrl do amena vse na novo nove odtoke štrom to je bolj malenkost, vodovod pozidal sem tuškabino 1x1m vse v ploščicah tudi poden še v steno sem poštemal polico v tuškabini. Pri ploščicah nisem šparal stenske 10eur/m2 talne 18eur/m2 kopalnico sem oblekel v ploščice do stropa.
Majster ki je prišel je bil vodovodar ostalo sem naredil sam. V tuš sem vgradil termostatsko pipo 150eur vrata za tuš so bila 400eur. Omarice lijak 600eur bide in školjka 140eur ter pol metra kanaleta v tuškabini plastična 80eur še obi pipi bide, lijak ene 120eur. Približno 1500eur +25m/2 stenske ploščice 300eur zaradi tistih nekaj okrasnih ploščic ki sem si jih privoščil so drage ko hudič.
Ter 6m2 talne 120eur če računam še lim za ploščice siporex za tuškabino in fugirno maso + vodovodarja s njegovim materialom vred sem na 2500eur. Pa nisem zidar ali kakršenkoli majstr delam v fabrki vzel sem si en mesec časa in se sproti učil spraševal ljudi kako in kaj in naredil.
S raznimi podometnimi kotlički in stenskimi školjkami se nisem preseraval ampak ena taka obična kopalnica 6m2 adaptirana od a do ž z vso opremo in materialom pride cirka 2500eur.
Tolk, da imate malo predstave koliko vas koštajo potem še razni mojstri do končnih 5000 – 6000eur.
Kolegica je verjetno montirala navaden kotliček pod omet, zato ji je crknil in je morala razbiti pol kopalnice. 🙂 Če bi pod omet montirala podometni kotliček, bi ji ga mojster popravil skozi odprtino v tipki – zato pa so tipke tako velike, da ko snameš pokrov tipke, gre roka skozi in lahko zamenjaš celoten mehanizem. Še iz izkušnje: moj sosed je v 20-ih letih samo 1x zamenjal tesnila v podometnem kotličku, jaz pa sem v tem času zamenjala vsaj 3 navadne kotličke.
Tvojega okusa ne bom komentirala, ker ti je lahko všeč, kar pač ti je. Mislim pa, da je predhodnica imela v mislih to, da če nekaj prenavljaš (ne restavriraš!), pač prenoviš primerno sodobnemu (novemu) času, ki je prilagojen današnjemu načinu življenja. Če kupuješ novo televizijo, najbrž ne boš iskala črno-bele, čeprav je bila tvoja prejšnja črno-bela.
Seveda navadne kotličke še prodajajo, ker obstajajo ljudje, ki ne prenavljajo kopalnice, morajo pa zamenjati dotrajani kotliček. Vprašanje pa je, če se bo čez 30 let še dobilo navaden kotliček – tako kot se globoke televizije danes ne dobi več, kaj šele črno-bele.
Če spet pustimo na strani stvar okusa, viseče školjke so praktične zaradi čiščenja, zato so se na trgu prijele in bodo verjetno še dolgo obstale. Okoli noge se nikoli nič ne nabere, ker noga ni na tleh. Tla, če v stoječo školjko (ali še raje mimo nje) lulajo moški, so pač bolj podvržena umazaniji kot zid, iz katerega štrli viseča školjka. 😉
[/quote]
Ne pozabit na zakonsko dolocene marmorne plosce po stenah in po tleh za 200 evrov/m2 in na obvezen pult iz Carrara marmorja za 2000 evrov in locene kadi, izklesaneg iz enega kosa kamna za najmanj 10 000 evrov kos, da sosedje ne bodo vihali nosov nad tvojo revscino in staromodnostjo. In ne pozabit na tuse, umivalnike, skoljke in bideje v locenih prostorih, za njo in za njega in z obvezno, vsaj 20m2 veliko oblacilnico z omarami, klopmi in vrati iz zlahtne dalbergije.
Glej. Najslabše kar lahko storiš, ko govorimo o hitri izvedbi je, da vzameš vsakega izvajalca posebej (keramičar, vodovodar, elektrićar itd.). Nama je naredil celotno kopalnico v 2 tednih skratka vse! Zelo zadovoljen, je fleksibilen mojster, zna vse.
Malo preveri ce ti je ok
https://www.petos.si/zakljucna-dela-v-gradbenistvu/prenova-kopalnice/
Ali pa ga pokliči 040 802 392 Boban
Še najbolje je da že sedaj rezerviraš termin med dopustom, greš za 14 dni na dopust, v tem času bodo keramičarji oddelali svoje.
Drugo pa je če boš to delala sedaj, potem si pač kupi kemični kamp skret in imaš ta problem rešen, umiješ se pa lahko v škafu kot so se nekoč, oziroma smo se do leta 93 ko smo šli v novo hišo, v stari kopalnice ni bilo.
Forum je zaprt za komentiranje.