Najdi forum

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/prenosniki/do-17-zaslon/asus-prenosnik-k50id-sx049-dual-core-22-4gb-500gb-dvd-rw-dl-156_-_CX0011A042

Kupujem prenosnik za okoli 500 e. Rabim za ibternet in pisanje, filme…. nič kaj posebnega.
Bo zgornji OK, prosim predlagajte kaj iz spleta.
Hvala….!

http://www.ceneje.si/racunalnistvo/prenosniki/do-17-zaslon/toshiba-prenosnik-satellite-c650-15l-pentium-23-3gb-320gb-dvd-rw-dl-156-windows-7-home-premium_-_CX00150EF3

kaj pa ta?

Ta drug je boljši v tem, da imaš zraven licenco za Okna, medtem ko je prvi brez (“znajdi se” oz “linux”)
Tehnično ima prvi kakšen plus več, ampak za zgoraj opisane potrebe… Brez pomisleka drugi.

Pa je še kak bolj primeren na tej strani ceneje.si? Ali končno kjedrugje….
HVALAAAAAAA

Bom napisal svoj zlajnani odgovor: za to, kar si napisala, je dovolj vsak računalnik, narejen nekako po letu 2003 (tudi notesniki). Smiselno je, da imaš zraven operacijski sitem v slovenščini, drugega pa itak ne dajo zraven (pri novih). Resolucijo imajo večinoma vsi 1366 x 768 (filmsko razmerje 16:9), kar je dobro za filme, manj dobro pa za pisanje tekstov in internet. Če prevladuje drugo, išeš modele z resolucijo cca 1200 x 900, če boš našla kakšnega takega.

Če bi še bolj ugodno ponudbo, mogoče greš v Hofer (sem ravno enega tam kupil za sorodstvo, začne se pri 450) ali pa rabljene (tudi to sem ravnokar za otroke kupil enega za 300 EUR).

Dražji so dražji z razlogom: točno moraš vedeti, zakaj rabiš dražjega (zaradi katere lastnosti). Npr. jaz sem svojega leta 2004 kupil zato, ker je bil med prvimi s širokim ekranom in resolucijo 1650×1050. Pa lep je bil 🙂 – Ampak sem za njega takrat dal 1300 namesto 700 EUR. Mam ga pa še zdaj, pa tavelka je rekla, da je še zmeri lep ;).

Recimo tak bi mi bil zanimiv 🙂
Vsi ostali v tvojem izbranem razredu so meni zelo podobni, razlikujejo se le v manjših tehnikalijah in operacijskem sistemu. Pazi pa, da ne kupiš netbooka, ker imajo majhen ekran in so brez DVD enote!

Na Trgovina.Over.Net imamo pravkar v akciji [b]prenosnik Lenovo za 504,90 EUR >>[/b]

Prenosnik vsebuje 15,6-palčni zaslon, procesor Core 2 Duo T6600 pri taktu 2,2 GHz, 3 GB DDR3 pomnilnika, 320 GB disk in grafično kartico s HDMI izhodom nVidia GeForce N10M-GS-S s 512 MB ločenega video pomnilnika.

~~~ http://Trgovina.Over.Net Z nakupom podpirate brezplačne zdravniške nasvete.

Ja, operacijski sistem je pa Free DOS…

Govorite o Asusih in temu podobnih, pozabljete pa na kvaliteto! S svoje izkušnje vam svetujem, da je bolje en Dell za 700€, kot pa dva asusa za 500€!

Prvo vprašanje: Zakaj naročanje preko spleta?
Velikokrat je boljše iti v center z računalniško opremo, kjer vam vsak trgovec predlaga nakup glede na vašo potrebo.

Drugače pa vam jaz predlagam, ravno tako glede na vašo potrebo prenosnik Toshiba.

Konfiguracija:
Processor AMD Athlon II P320 / 2.1 GHz ( Dual-Core )
Cache Memory 1 MB – L2 Cache
RAM 4 GB (installed) / 8 GB (max) – DDR3 SDRAM – 1066 MHz ( 2 x 2 GB )
Card Reader
Hard Drive 320 GB – Serial ATA-150 – 5400 rpm
DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM
Monitor: 17.3″ TFT 1600 x 900 – TruBrite
Grafična kartica: ATI Mobility Radeon HD 4250 HyperMemory
Networking Network adapter – Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
Wireless NIC Realtek RTL8191SE
Notebook Camera – intergnirana, Input Device Keyboard, touchpad
Power AC 120/230 V ( 50/60 Hz )
Battery Lithium Ion
Čas obratovanja (Up To) 3.7 hour(s)
Operacijski sistem: Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit Edition
Environmental Standards ENERGY STAR Qualified
Garancija 2 leti
Cena 498 EUR

Lep dan še naprej

Ja Toshiba res šiba, škoda pa, da ponavadi samo za čas garancije, ali malenkost dlje.

Čačkala, upoštevaj moj nasvet in kupi Dell, da bo delalo, imaš Vostro 1015 že za 500€!

Za 560 evrčkov v BigBangu dobiš Della s 320 GB diskom, 7.200 obratov! in z baterijo, ki naj bi zdržala do 8 ur:

V primerjavi z gornjo Toshibco, zna biti tole bolj poskočen mlinček, kaj menite?

Ja, ampak ima samo enega ali dva usb priključka.

od kod ti to? piše 3x usb. men tale dell uredu zgleda. imam sicer lenovo kot 2. računalnik za 2 ure popoldne na netu bit. moj je slabši od tega dell-a, pa je super…. 2,4 kg za 15″ je uredu teža (običajno so težji), dvd ima vgrajen, garancije 3 leta… samo, če je še na zalogi….???

Morda pa bi čačkala rada takega z osmimi usb porti…? LOL

pa naj si deklica pač dokupi še en 24 portni usb hub, pa jih bo imela dovolj za npr:
– 6 x zunanji usb disk – 1,5 TB
– 4 x usb miška razor
– 3 x tipkovnica
– 5 x usb modem (simobil, tuš, t2, mobitel, whatever)
– 3 x fotoaparat (canon, sony, nikon)
– pa še kakšen ji ostane za dodatne usb port replikatorje

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close