Najdi forum

Kupujem prenosnik pa rabim nasvet. Glede na to, da se ne spoznam preveč na računalnike mi prosim svetujte na kaj naj bom pozorna pri nakupu. Rada bi, da bi bil rač. zmgljiv za brskanje po netu, prenos glasbe, filmov, za hranjenje fotografij in domačih posnetkov, za morebitno študijsko delo, itd. Ne želim nekaj najslabšega, nisem pa profi. mislih imam HPja, kakšne lastnosti naj ima in kaj naj ima ob nakupu že naloženo?

joj, joj..
to je kot prosti spis..

VSAK DANDANAŠNJI PC/LAPTOP je DOVOLJ ZMOGLJIV za vse našteto!!..
..ČE.. npr vaše študijsko dele ne zadeva kakšnih matematičnih/fizikalnih simulacij (fluidna dinamika-strojniki,) in ne vem kakšnih 3D programov (renderidanje 3d modelov in animacije-arhitektura..)…pa še bi se kaj našlo..

če imate denar, pač kupite novo za cca 400-500€, če ste na tesnem lahku tudi kaj rabljenega, za cca 200-250€; pa poprosite prodajalca, da vam za dodatnih 30-50€ “naštima” mašinko in programe..
…volk sit in koza cela..

koliko “mercedesov” dandanes prodajo prodajalci nevednim kupcem za delo ki ga lahko opravi tudi “fičko”…
in koliko ljudi dandanes želi vsake dve leti ali celo prej imeti vedno “IN” mašinko…cccc

Ok, hvala, saj ni treba modrovat, pač nisem računalniški tip in se bi mi lahko povedal tud malo manj posmehljivo, ne ne rabim mercedesa, želim samo neko osnovno informacijo, kot npr. avto 1.0 te bo pripeljal počasi čez Vršič, ampak prideš vseeno, avto 1,4 mašina je že boljše in bo vožnja prijetnejša…torej želela sem malo v številkah in na kaj naj bom pozorna pri nakupu…prodajalec mi bo verjetno prodal tudi tistega najslabšega za zelo zmogljivega.

no..
nisem želel biti posmehljiv..
ampak vedno vsi tako NASPLOŠNO vprašajo da je 1MIO možnih odgovorov..

recimo ..še sedaj ne vem koliko € mislite potrošit za laptop?? to je pomeben info!!
če niste vešči je seveda težko kupiti rabljen latop in modrovat kaj ima oz kaj nima in zakaj ne dela to in ono..sicer se da ravno v teh vaših zahtevah dobiti za 250€ odličen rabljen laptop..

predlagam, da si na ceneje.si ogledate zbir novih prenosnikov kateri bi bili za vas..vklopite čim več kriterijev..ki so za vas pomembni..

predvsem priporočam naslednje:
15,4 ekran
WIN XP Pro ORIGINAL z nalepko!!!!
1Gb RAM
Grafika je lahko s svojim spominom 128/256Mb ali pa deljen z osnovnim RAM.,
Procesor je seveda uganka, morda kakšnega ki manj energije rabi (Intel Centrino tehnologija) če vam je pomembna avtonomija baterije..sicer prosto po prešerno oz. ceni..okrog 2Ghz bo vse OK!!
Glede diska je tako da naj ima vgrajen vsaj 40Gb, saj lahko ostalo dokupite/prenosni disk..
glede povezljivosti pa pač kar rabite, mrežno, IR, USB, Bluetooth??

tako na kratko..
lp

recimo..
http://www.bolha.com/oglas383988728/prodam-lepo-ohranjen-prenosnik-toshiba-a9-154-zaslon-dual-core-1gb-rama-120gb-disk

No, Toshibca je za ta denar v redu. Le tista, naj ima HD vsaj 40 GB, je za dandanašnji malo bosa. Naložila bo nekaj programov gor, pa par filmov in DVD-jev, pa bo disk poln. Zunanji disk pomeni dodatnih 100 evrčkov, zato je bolje poiskati rabljen prenosnik z večjim diskom in z več rama, sicer se ti škatle, adapterji in kabli kar kopičijo po mizi.

Sicer pa smo o nakupu prenosnikov tule gor že veeeeliko predebatirali, malo pobrskaj po starejših postih.

Kaj pa tole? Je za kaj?
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/si/sl/ho/WF06b/321957-321957-3329742-89318-89318-3938633-4064554.html

V Merkurju za 519.99 eur, sam gotov nima še nič programov a ne?

..hm..
tehnično ni slab..nima pa OS oz. FREE Dos je za v koš..
torej rabiš še cca 100€ za win7…
ker viste se izogibaj..

programe pa tako ali tako moraš sama naložit..

Kaj pa je z Visto narobe?

vista je:
– okorna
– težave z kompatibilnostjo z kakšno opremo in driverji (sicer to bolj leti na namizne PC-je)
– hardwersko požrešna za isti efekt kot xp
– preveč fancy trancy za moj okus
– več starejših programov ne bo laufalo kot na xp!!

sicer je pa to stvar osebnega značaja..

Na vaši in naši spletni trgovini Trgovina.Over.Net si lahko privoščite [b]tale prenosnik >>[/b], ki je majhen, a ne premajhen, kvaliteten in zmore skoraj vse 🙂

Pa lep vikend!

~~~ http://Trgovina.Over.Net Z nakupom podpirate brezplačne zdravniške nasvete.

Pozdrav!
Mi lahko kdo svetuje glede procesorja pri prenosniku. Baje da se AMDjevi pregrevajo, kateri Intelov je torej (naj)boljši. Pa še to, kako veš, da je grafična kartica ločena (ker tega konkretno ne piše- so kakšne posebne oznake? npr. za tole: ATI Radeon HD5470 512MB DDR3 ).
Mogoče malo smotana vprašanja, ampak sem pač računalniški nevednež…
Hvala za odgovor!
Lep dan,HM

Če takole piše je 100% ( grafična kartica AMD integrirana ) če pa piše ime grafične kartice ( grafična kartica ATI Mobility Radeon HD550v, 1 GB ) pol je ločena kartica..

Tile za 350 € gredo trenutno dobro v prodajo Compaq CQ56-102SA. Pač niso novi novi, ampak razstavni eksponati…

Nikoli več prenosnika z AMD procesorjem. Prav vsi, ki sem jih imel čast spoznati, so se pregrevali.

Hm, pa tudi najnovejši prenosniki z AMD procesorji ali je to čast iz nekaj let nazaj?

Prvi izpred 5 let, drugi izpred kakšnih 2 let.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close