Najdi forum

Prenosnik za doma

Prosila bi za kakšen pameten nasvet glede nakupa prenosnika za domačo uporabo. Saj veste: internet, urejanje fotografij, kakšen film za pogledat, uporaba office-a, mailov itd.
Ne mi svetovati stacionarnih računalnikov, ker jih že 10 let ne uporabljam več in sem se totalno razvadila na prenosnike.

Zadovoljna sem s HPji, pogledujem za Toshibo. Nimam pojma, kaj se odločiti. Moram začeti malo cene spremljati…

Imate kakšen nasvet, kaj nabaviti? Pa kakšne so kaj vaše izkušnje?

Hofer, 17 inčni. Vsaj jaz bom to kupil, ko bom zdaj enkrat menjal.

Jaz prisegam na ipad 2′ čeprav imam še ipad1 .

Ka ti neveš kaj je prenosnik?

kaj pa lahko delaš z ipadom v wordu, excelu in podobnem?

ipad je za malo posrfat, kako sliko pogledat, to je to…

jaz imam ta malega asusa, netbook za 250 EUR, zadovoljna. za filme gledat imam pa big tv screen, si ne bi rada kvarila oči na malem ekranu….

Hm…hvala za odgovore. :))
No, razmišljam morda tudi o čem takem…
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/prenosniki/do-15-zaslon/toshiba-prenosnik-portege-r830-194-pt320e-082012y4-core-i5-24-4gb-500gb-dvd-rw-133-windows-7-professional_-_CX002720C8

Hm…hvala za odgovore. :))
No, razmišljam morda tudi o čem takem…
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/prenosniki/do-15-zaslon/toshiba-prenosnik-portege-r830-194-pt320e-082012y4-core-i5-24-4gb-500gb-dvd-rw-133-windows-7-professional_-_CX002720C8%5B/quote%5D

dobiš za manj denarja več in boljše

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

npr?

sej tega tudi dobim ceneje… :))) Dala sem samo model…
Pri tem mi je všeč, ker je majhen, hiter, kvaliteten, servis je ok…

Asusov ne poznam, dell mi je tuj, hp so večji, res da tudi bolj ženski…top je eplček, ampak…

tale nese tisto toshibo tolk da je uporabna samo za mlinček

za urejanje fotografij je pa verjemi boljš imet večji zaslon kot majhen zaslonček kt je pri netbookih…

toshibe so “kvalitetne” ampak so cenovno navite in strojno močno podhranjene, asus je nekaj vmes ampak dela pa dobro, jst na svojem delam zadnjih 5 let, res da počasi peša, ker je pač tehnologija v tem času močno napredovala ampak še vedno dela. Hp je izgubil na kvaliteti, jabuk je pa itak svet zase.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Resolucija: 1366×768 je obup, zato sem predlagal 17 inčni model. Če ga ne boš nosila okoli, bo OK. Če pa ga maš za okoli nosit so pa potem ta mali modeli, ja, ki pa tipično niso poceni…
npr. http://www.bigbang.si/racunalnistvo/racunalniki/prenosni-racunalniki/495370-lenovo-4gb-500-w7hp-r-i3-2350m-thinkpadz-e520 (ampak tukaj ostane problem resolucije)

očitno ti gledaš bolj ohišje, mi pa bolj ostalo 😉

:)))))
Ga bom šla pogledat…morm pred nakupom mal pošlatat, sem le ženska.

Glede ekrana se čist strinjam, ampak imam še služben prenosnik in doma še stacionarnega, kjer si lahko sposodim monitor. :)) Tko da… Za na kavč in za v pojstlo je pa majhen priročen (računalnik, mislm). 🙂

Otroci pač rastejo in imajo tudi svoje potrebe…

Hvala.

namesto netbooka je čist vseen če imaš telefon ali tablico… če pa hočeš kaj resnega delat ti pa klasični prenosnik ne uide, kar se prenosnih naprav tiče.

aja, tale ima označbo “samo na spletu” – 🙁

Mnja… ma sej vedno pridem do teh zaključkov, zato pa že dva mesca zbiram. 🙂
Bom šla mal h kolegom sprobat še druge znamke, da se ne vrtim stalno okoli hp-jev in toshib. Na koncu pa mislim, da bo še vedno kr klasičen prenosnik v igri ostal… pa pismo božičku za iPad. 🙂

Modri dirkač, zdej imam 17inčnega in sem full zadovoljna. Nosim ga bolj malo naokoli, bolj vozim. 🙂 Je pa res malo bolj “neroden” od teh majhnih in priročnih.

Itak so vedno prednosti in slabosti…

Kr naenkrat je kupovanje čevljev prava malica v primerjavi s temle… 🙂

namesto netbooka je čist vseen če imaš telefon ali tablico... če pa hočeš kaj resnega delat ti pa klasični prenosnik ne uide, kar se prenosnih naprav tiče.[/quote]
to pač ni res.
na moj netbook dela računalničar od doma, če ne gre v službo… samo 24 inčni monitor in ločena tipkovnica je priklopljena zravne

Lani nabavila 15″ HP v Bigbangu za nekih 500 evrov z windowsi vred, evo, dela ko urca.
Ga rabim za približno enake zadeve doma.

namesto netbooka je čist vseen če imaš telefon ali tablico... če pa hočeš kaj resnega delat ti pa klasični prenosnik ne uide, kar se prenosnih naprav tiče.[/quote]
to pač ni res.
na moj netbook dela računalničar od doma, če ne gre v službo… samo 24 inčni monitor in ločena tipkovnica je priklopljena zravne[/quote]

no sej pravim, isti šit če bi imel telefon ali tablico…

to pač ni res.
na moj netbook dela računalničar od doma, če ne gre v službo… samo 24 inčni monitor in ločena tipkovnica je priklopljena zravne[/quote]

no sej pravim, isti šit če bi imel telefon ali tablico…[/quote]

bolj težko, ker ne eden in ne drugi ne podpirata aplikacij, ki jih dela od doma.
imam tako ipad, kot netbook in menda opazim razliko med obema…

no sej pravim, isti šit če bi imel telefon ali tablico…[/quote]

bolj težko, ker ne eden in ne drugi ne podpirata aplikacij, ki jih dela od doma.
imam tako ipad, kot netbook in menda opazim razliko med obema…[/quote]

ja, je problem, če si mišljenja, da obstaja samo ipad in ifon, pa da še nisi slišala za tablice in telefone z windows platformo… sicer pa kot že sama praviš, če mora na netbook priklapljat 24 inčni monitor in dodatno tipkovnico pomen, da je pač sam po sebi neuporaben, ker ima očitno zelo majhen zaslonček torej je brez perifernih naprav uporaben samo za tisto malo surfanja po netu pa pognat kakšen chat, pa mogoče prebrat pa napisat kak dokument (torej enake funkcije kt telefon ali tablica), za resnejše delo pač ni sam po sebi uporaben.

Hehehe. Saj pravim, božičku bom mogla še za iPad pisat…

“to pač ni res”, kaj pa imaš ti za enega doma?

imam asusa iz big banga za 250 EUR. če je treba resno delat z njim, si priklopim ta veliki monitor in tipkovnico (kar imaš itak pri vsaki hiši, če je bil kdaj kak stacionarc doma), moj dragi je ITjevec in z njim dela od doma, če je treba, ko pa ga hočem malo okrog nosit za frajerišenje, je pa tud priročen.

pa za v postlo srfat in tak naprej…

za delo dosti bolj primerni, kot katerikoli tablični…

imam tako ipad, kot netbook in menda opazim razliko med obema…[/quote]

ja, je problem, če si mišljenja, da obstaja samo ipad in ifon, pa da še nisi slišala za tablice in telefone z windows platformo… sicer pa kot že sama praviš, če mora na netbook priklapljat 24 inčni monitor in dodatno tipkovnico pomen, da je pač sam po sebi neuporaben, ker ima očitno zelo majhen zaslonček torej je brez perifernih naprav uporaben samo za tisto malo surfanja po netu pa pognat kakšen chat, pa mogoče prebrat pa napisat kak dokument (torej enake funkcije kt telefon ali tablica), za resnejše delo pač ni sam po sebi uporaben.[/quote]

zdaj pa še ceno primerjaj
za asusa sem dala 250 EUR, za enako zmogljivega tabličnega vsaj enkrat do dvakrat toliko…

ja, je problem, če si mišljenja, da obstaja samo ipad in ifon, pa da še nisi slišala za tablice in telefone z windows platformo… sicer pa kot že sama praviš, če mora na netbook priklapljat 24 inčni monitor in dodatno tipkovnico pomen, da je pač sam po sebi neuporaben, ker ima očitno zelo majhen zaslonček torej je brez perifernih naprav uporaben samo za tisto malo surfanja po netu pa pognat kakšen chat, pa mogoče prebrat pa napisat kak dokument (torej enake funkcije kt telefon ali tablica), za resnejše delo pač ni sam po sebi uporaben.[/quote]

zdaj pa še ceno primerjaj
za asusa sem dala 250 EUR, za enako zmogljivega tabličnega vsaj enkrat do dvakrat toliko…[/quote]

al pa daš 500 eur za en malo bolj spodoben laptop na kerga ni treba priklapljat big screena pa še ene tipkovnice, ker tisto ne zadosti potrebam

Gunnar, sam klasičen prenosnik, ni za frajart naokoli…ženske mamo drugačne potrebe.

Imata pa oba dobre argumente za in proti…čeprav “spodoben” in majhen prenosnik je hudo drag v primerjavi s klasičnim 15inčnim prenosnikom. Hm…

Jaz imam nekaj takega:

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/racunalniki/prenosni-racunalniki/489884-toshiba-hdz3000-w7p-c670-165-b950-4gb-640gb

Zelo zadovoljna in toplo priporočam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close