Najdi forum

prenosnik polila s kavo

prosim za čim hitrjši odgovor – prenosnik sem polila s kavo po tipkovnici….seveda so posledice – tipkovnica več ne dela. KAj naj storim? Izklopila sem ga…ali je možno, da se mi bodo ohranili podatki na disku ali je šlo vse skupaj v maloro?

Kaj pa, če si prenosnik vrgla na kavo? Odvisno kako gledaš.

Poskušaj čim več tekočine popivnati iz tipkovnice. Za naprej ti pa ne vem povedat, bom pa povprašala kolega, ma prej kot čez dve uri ti ne morem nič obljubit.

Po mojem z diskom ne bi smelo biti nič narobe. Kako se pa pri laptopu popravi tipkovnica, pa žal ne vem. Upam, da ne bo hujše škode.

hvala, bom čakala na odgovor…

kak sem jezna nase. Sej če povem po pravici, pa se boste smejali, naš pes je prevrnil skodelico na računalnik, ampka kriva sem pa jaz, ker sem jo tam pustila.

Preberi si tukaj sicer se moraš registrirati in je brezplačno, dostop pa imaš omejen na 7 dni.

Po moje ne bo nič hujšega. Jaz sem že enkrat polila tipkovnico, pa se je računalnik posušil in delal naprej.

Neroda!

Odnesi računalnik na servis, da ti zamenjajo tipkovnico.
Ne skrbi za podatke. Disk je tako dobro zaščiten in zaprt, da tekočina ni mogla do podatkov.

Jaz sem to uspela naredit kak mesec nazaj.
Kavo zliješ čimprej ven in jutri takoj nesi računalnik h kakšnemu serviserju.
Če imaš srečo bo vse delalo sicer pa moraš menjat tipkovnico.
Podatki ti v vsakem primeru ostanejo.

Zelo je odvisno tudi od prenosnika samega. Kvalitetnejši preživijo politje tekočine brez posebnih posledic, samo tipkovnico je morda potrebno fajn spucati, da se tipke ne zatikajo. Pri slabših prenosnikih pa lahko pride do večjih posledic … kakšnih je pa odvisno od količine tekočine in tega ali je bil prenosnik prižgan/ugasnjen, ipd. S podatki (trdim diskom) pa bi moralo biti vse ok.

prenosnik dela, se zažene, le tipke ne zagrabijo, tak da gre jutri na servis. Koliko pa stanejo tipkovnice (v rangu od koliko naprej)

hp 70e cca

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close