prenosnik-nakup
to je ta prenosnik, ki je v priponki za 1100€…garancija je in servis…je pa mi rekel gospod, da pač uradni pooblaščeni servisi ne vršijo servisev, ampak to zrihta njihov servis…neki tazga…
klemenxx misliš, da je prenisnik vreden svojega denarja ali naj se odločim raje za katerega drugega…eni pravijo naj se raje odločim za macbook…tvoje mnenje???
hvala
ampak to zrihta njihov servis…neki tazga…
Sicer mi je vseeno, pa vendar dobro razmisli, danes je recesija in
firme gredo v stečaje in jih zapirajo kar na hitro.
Jaz se moram fajn “matrat” za 1000 € in vem da jih ne dam kar
tako od sebe.
Mac booki pro – niso slabe škatle, vendar je gor instaliran Mac OS,
seveda lahko na njega doinstaliraš tudi Windows xxx okolje preko
virtualizacije, ali pa preko boot campa.
Sicer pa saj veš – premisli zakaj boste imeli računalo,
je to služba in cel kup poslovnih aplikacij (ms domena…)
ali je to dom in
– filmčki
– muzik,
– internet
– socialna omrežja (med.over.net) in podobno.
lp
denar ni problem…res pa je, da ne bi rada da me kdo nategne in če bi dobila kaj boljšega za manjši denar bi vzela tudi kaj drugega. imaš mogoče kakšen predlog, ker se res ne spoznam dovolj, da bi vedela kaj je dobro za kakšno ceno…rač.bo za poslovne knjige-ko nisem doma, filme, muziko, igrce in brskanje po netu
jaz sem zagreta za toshibo qosmio x300…sicer je dražja od tega hp ampak vseeno, ker pa ne odločam sama mormo najdt nek kompromis…problem je ker ima ta hp blu ray, toshiba pač ne…čeprav jim razlagam, da blu raya za zdaj na pcju ne rabimo, ker je brez veze, ker dobiš peščico filmov, sicer pa je blu ray tudi na ps3, ampak se ne pustijo prepričat, jaz pa zbolevam in si razbijam glavo, ker morm do konca tedna imet rač. ker grem potem na dopust.kaj bi si ti izbral, če bi imel neomejene finance oz. mejo 2.000€??
za lenovo pa ne vem kakšna je kvaliteta. pa še mogoče to, kam naj se grem posvetovat, da dobm res dober pc za denar, ki si ga zasluži, da me ne bodo nategnil ali naj ga kar izberem in naročim preko neta?
.. neomejene finance.. ? Huh… ej, bi se ti poročila z mano? ;-))
Sicer pa – je res tako pomembno, da dobiš najboljše? Kaj pa, če najboljšega ni? Morda bi bilo bolje, da dobiš tisto kar rabiš. Torej… spisek, kaj želiš imet, pa ti bodo znali bolje svetovati. Jaz pač ne, ker se potikam le po starih cenovnikih 😉
ne da hočem imet najboljše…najboljše za tist denar ki ga bom dala, to hočem imet…da ne kdo po “damače ne nategne”. ja finance so neomenjene no tam do 2000, čeprav cene gledam okoli 1000…poročila se pa ne bi, hvala za snubitev 😉 … spisek kaj želim imet je težko dat, ker nimam pojma…pc more bit hiter, rabim ga za poslovne knjige za takrat ko me ni doma, za igrce, download filmi, muska…dost placa za shranjevat…
Nekaj vrstic enega razmišljanja:
– poslovne knjige in igrice ne gredo skup. Pravzaprav gredo.. nekaj časa, je pa tveganje, da bo kaj šlo narobe precej večje…
– dost placa za shranjevanje – kaj ti pomaga 1Tb velik disk v računalu, če ti pa tist pol crkne? garancija ti ne povrne drugega, kot prazen disk… in tako je morda smiselno mal tuhtat tudi o kakem zunanjem disku. lahko je tudi “skladišče”.
1x 2000 ali 2x 1000? ne vem.. jaz bi se raje za drugo varianto odločil..ti se pa seveda daj po svoje 🙂
Glede zavrnjene snubitve pa… ja, lohk mi je žal.. 😉
zunanji disk imam že kupljen, tko da to je rešeno…poslovne knjige pa res samo za takrat ko me ni doma, in potem samo prekopiram v pc, ki ga imam doma…ok res je bolje dat 1000 in magar po 1 letu menjaš…in kaj bi ti vzel na mojem mestu, da ti da nekdo 1000 +/- € in si morš obvezno kupit prenosnika??? :)))
Če špaga ni problem, tudi odločitev o primernem nakupu ne bo težka. Znamka pa ni več merilo kakovosti. Danes kupiš videokamero Sony, na nalepki vidiš, da je narejena na Kitajskem. Kupiš najsodobnejši mobi od Siemensa, doma pa ugotoviš,da je sestavljen na Madžarskem… etc. etc.
Z računalnikom je tako kot z žensko, šele ko ‘kupiš’, spoznavaš, kaj si vzel.
” in kaj bi ti vzel na mojem mestu, da ti da nekdo 1000 +/- € in si morš obvezno kupit prenosnika??? :))) “
Jaz bi si probal priborit še kakga stotaka zraven, pa bi šel enga kupit za 500 evrakov – na kitajsko. Z vlakom. 😉
Forum je zaprt za komentiranje.