Najdi forum

Prenosnik – kateri

Ojla!

Kupujem prenosnik in zanima me, kaj mora ta imeti, da se lahko doma priklopim na internet (na siol)?

Hvala za odgovore!

Miška

mrežno kartico……..
(da bo lažje……luknjo kamor paše vtikač iz modema)

pač, jaz se spoznam na računalnik toliko kolikor ga rabim, zato bi te prosila za malo bolj konkreten odgovor.

A je mrežna kartica že v računalniko; ali jo moraš kupit posebej (kateri računalniki jo imajo že vgrajeno – centrino?) A potem moram to priključit na siolov modem???? In je to to?

Hvala za odgovor?

jap, mrežna kartica je vgrajena v računalnik……..
to se vidi v podatkih računalnika…….. , potem samo kabel iz modema, katerega predvidevam že imaš vtakneš v računalnik……
(torej, če ima računalnik luknjo za “telefonski” priključek ima računalnik mrežno kartico………)

Zdej, kateri računalniki imajo to vgrajeno…….,hehehehe, dost težko vprašanje…..o tem vprašaj prodajalca ali pa specifikacijo računalnika pokaži kakemu poznavalcu…….

ps….Centrino je ime procesorja……in nima veze z mrežno kartico……hehehhe, nč hudga…..

Hmmm, kaj pa če ima miška analogno povezavo z internetom, ker tega ni povedala? Če je tako mora imeti prenosnik vgrajen tudi analogni modem.

Drugače napiši imena kandidatov, pa bomo poskušali ugotoviti kateri imajo te stvari integrirane in kateri ne.

lp

Miška je pač miškica pa ji bomo malce pomagali, da nam bo lažje:

torej miška kupuje prenosni računalnik, katerega bo potrebovala za dostop
do interneta.

Prenosni računalnik mora imeti naslednjo komunikacijsko opremo:
(miška vpiši željene podatke na črtice):

1. Analogni modem (za klicni dostop preko navadnega telefona).
2. ISDN modem za klicni dostop preko ISDN linije do interneta
3. ADSL povezava za adsl dostop do neta
4. kabelska povezava – za kabelski dostop do neta
5. bluetooth (modri zob) za povezavo do net-a preko GSM aparata
6. Infra rdečo povezavo za povezavo do net-a preko GSM aparata
7. WI-FI povezavo – brezžična povezava do neta (šverc komerc preko soseda :))))

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

lahko pa ima analogni zunanji modem……….

khm……. klemenxx

z vsem spoštovanjem do miškice, ampak misliš da ti bo znala odgovort na tole……..

Pomoje bi blo lažje da bi jo vprašal nekak tkole…….

Kako dostopaš do interneta sedaj (glede na to da je napisala siol)
– imaš modem kateri kliče na številko (ropota kot star telefon ko kliče)
– imaš ISDN ali ADSL povezavo (upam da bo tole vedla)
– a maš sploh kakšen modem (ena škatla z kupom lučk ki utripajo kot novoletna jelka)?

Tu je nekaj prenosnikov, ki sem jih gledala:

Lahko pa še vi dodate kakšen predlog!
Računalnik bom rabila tudi kje drugje in ne samo doma; kaj mora imeti, da se lahko priključim na storitev NeoWLAN (pač potem lahko na določenih mestih – hotelih, borzi,….; grem na neta). In doma normalno na ISDN.

Lp, Miška

Za dostop do neowlana ti centrino tehnologija zadošča, saj imajo računalniki s to oznako (centrino ne pomeni samo procesorja!) že omogočeno brezžično povezovanje. O tem smo pisarili par dni nazaj v eni niti – poglej malo spodaj.

Samo en namig.

Pred novim letom naj bi bila akcija HP prenosnikov in sicer -50%. Tako informacijo sem dobila jaz, ker ga tudi kupujem in tako bom se malo pocakala.

Kje pa bo ta akcija?

Po moje pri vseh prodajalcih HP racunalnikov. Jaz sem si ogledovala na spletni strani http://www.medic.si

Za to akcijo mi je povedal en prijatelj. Ce me je vrgel “na finto” potem sem tudi jaz tebe.
Jaz bom pocakala, da vidim, ce bo res. Se mi ne mudi in tudi novo leto bo kamlu tukaj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close