Najdi forum

Prenosnik iz tujine

Mene pa zanima, ali ima kdo izkušnje z nakupom prenosnika iz tujine?
Malo gledam cene in so ponekod razlike res velike v priemrjavi s Slovenijo. Ker sem velikokrat čez mejo, mi ga ni problem kupiti – če se že ne bi odločila za pošiljanje po pošti.

– Kako je s tipkovnico, operacijskim sistemom?
– Garancija baje ni problem, a ne?

V tujini sem tako že bistveno ceneje kupovala druge tehnične stvari, pa me zanima, če imam kakšne težave oziroma stvari na katere moram biti pozorna pri prenosniku.

Hvala za vaša mnenja.

jah če kupuješ v avstriji in nemčiji bo tipkovnica definitivno švabska, če v italiji, italijanska itn. operacijski sistem, če ga dobiš zraven je prav tako v jeziku države, ki ga kupuješ… tipkovnico se da nastavit na slovenski jezik edino črke če nisi navajena je potem fino prelepit z nalepkami za slovensko tipkovnico…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Hm…
Ja, tipkovnico spremeniš v slovensko. Razmišljam, če bi pri nas kupila novo slovensko tipkovnico in naredila premontažo. 🙂 Odvisno od modela seveda.

Glede operacijskega sistema pa sem mislila, da tudi lahko jezik spremeniš. A ni tako?

windowsi so ponavadi zakodirani torej če so angleški so angleški, če so švabski so švabski itn. obstajajo sicer language packi samo tist ti pa odsvetujem, ker je pol vse nekej na pol prevedeno… premontaža tipkovnice… misliš da se ti splača kupovat novo tipkovnico s slovenskim layoutom al te cenej pridejo nalepke s črkam oz. nakup prenosnika v sloveniji?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Ne vem še… prenosnike sem do zdaj vedno kupovala v sloveniji.

Bom šla za začetek enkrat sproti pogledat, ko bom v tujini…saj bo to kmalu. 🙂

Hvala.

Glede garancije preveri, ker sploh ni nujno, da jo lahko uveljavljaš pri nas.

Jaz na Windowsih ne morem spremeniti jezika iz nemscine v anglescino, pa me ne moti vec. In nimam sumnikov. Ce bi imela pa jezik res v svabscini bi bil bolj problem, bi bilo res narecje in bi se znalo zgodit, da ne bi razumela kaksne besede, kaj pa vem, z nemscino pa nimam problemov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close