Prenosnik – drugo mnenje (servis) in nakup novega
Dve zadevi.
1. Tošiba, stara 8 let, malo rabljena. Po 7 letih in pol brezhibnega delovanja je bilo treba zamenjati trdi disk. 6 mesecev po menjavi je začel po zagonu dajati iz drobovja nekakšen “klikete-klop” ali kako naj to opišem, ki se je počasi ponavljal; kot bi nekaj delalo obrate. Dan po tem se računalnika ni več dalo zagnati. Zaslon ok, napajanje ok, stikalo ok. Celo baterija je do te okvare držala celih 45 minut. Na servisu so mi preprosto rekli “zgleda, da je šla matična plošča” in pa, da je star (halo, to itak sama vem). Nekako se mi zdi, da bi mi serviser moral za tistih 25 evrov, kolikor stane diagnostika, vendarle povedati, kaj točno je crknilo? Ali naj grem po drugo mnenje? In kam?
Na temo servisa: Tošiba je imela svoje dni prvovrsten servis v Inei v Stegnah (ga že nekaj časa ni več). Tošibin servis pri Asbisu v Trzinu me ni prepričal, ker so mi pred nekaj leti v nov prenosnik ob nakupu vstavili napačen dodatni pomnilniški modul, meni pa so rekli, da so ga stestirali in da vse štima. Trajalo je, preden sem s Sisoftware Sandra ugotovila, kje tiči vzrok za blue screene, potem sem vzela dodatni modul ven in ni bilo nobenih težav več.
2. Če se ne bo dalo z zgoraj opisanim nič narediti, bom morala zelo kmalu v nakup novega računalnika. Odločitev o nakupu bo močno odvisna od tega, kakšen servis ima zagotovljen v Sloveniji. O kakovosti servisov pri nas se mi, žal, niti sanja ne, zato bi me zanimalo, kakšne so vaše izkušnje in kaj priporočate.
Vnaprej hvala vsem, ki se boste oglasili.
Po osmih letih bi ti priporočil nakup novega čarunalnika. Vrednost 8 let stare toshibe je namreč enaka ničli, zlasti če upoštevaš sedanje zahteve OS in vse obsežnejše programe, ki so na trgu.
Vsako vlaganje v tako star računalnik je absurd. Ponovno priporočam nakup Toshibe v rangu 700 do 1000 eurov 🙂 Dobre mašince so to. Če bi raje zamenjala znamko, pa izberi Della.
Forum je zaprt za komentiranje.