prenosnik-baterija-polnjenje
Zdravo!
Mene pa zanima kako je prav polnit baterijo prenosnika?
(baje je najbolje vedno pustit da se sprazni in jo nato nafilat?)
Ali je res najboljše,ko uporabljamo prenosnik doma,odstranit baterijo(polno baterijo,za vsak slučaj če kam gremo) in se priklopit na elektriko,
ali je ok tudi,če se izmenično napaja?
Zanima me kako je bolj prav?
Hvala in LP!!
Moj Gericom imam lahko stalno priključen na omrežje, baterija se polni dokler ni polna,potem adapter napaja samo še pc.
V pc so zdaj večinoma Li-ion baterije, ki nimajo spominskega efekta, tako jih ni potrebno do konca izpraznit, mogoče parkrat na leto.
Če bi hotel iz mojega prenosnika vzet baterijo, bi moral strgat nalepko na pokrovu, brez te nalepke pa ni garancije, kar pomeni, da baterije ni treba jemat iz pc, oziroma jo med garancijo niti ne morem.
Imam dva primera kjer je šla Li-ion baterija v franže na službenem in domačem prenosniku in to samo zato, ker je bila stalno v računalniku, ta pa pa je bil skoraj zmeraj priklopljen na elektriko.
Na domačem so mi jo po težkih mukah zamenjali pod garancijo (2 leti) oziroma sem dobil nov prenosnik, zaradi tožb, ker mi na baterijo niso hoteli priznati garancijo.
Zdaj vedno jemljem baterijo iz računalnika, če imam zadevo priklopljeno na omrežje. Vsake toliko časa jo dam v računalnik jo popolnoma izpraznem in potem napolnim.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.