Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Prenosnik – baterija/elektrika

Prenosnik – baterija/elektrika

Kupili smo nov Toshibin prenosnik, bo pretežno za domačo uporabo, pa me zanima ali naj ga imam priklopljenega na elektriko ali uporabljam na baterijo, po enem nasvetu naj bi to ob uporabi elektrike celo odstranil.
Kaj je najpametneje ?

baterija je drugače 6 celična.

priklopi računalnik direkt na 220V in odstrani baterijo. ko baterija ni v uporabi, naj bo polna 100%.

Ko baterija ni v uporabi nikakor ne sme bit napolnjena na 100% ampak na 40%.
Sicer so pa novejši prenosniki tako narejeni, da se baterija ne polni tudi, če je v prenosniku.
Meni so rekli, da naj bo baterija kar skoz v prenosniku, enkrat mesečno pa naj jo do konca spraznim in nato do konca napolnim.
Jaz imam baterijo skoz notri in ko se napolni nekje do 98% se neha polnit. Spodaj v opravilni vrstici je baterija in ti lepo piše, da je priklopljen vendar brez polnjenja.

Jest jo mam tut skoz noter pa ji zaenkrat še nič ne manjka. Itak jo redko rabim, razen če maile pogledam na vrtu, ko grem po motovilec. Drgač pa tko kmal odpove, da brez štroma adijo pamet. No, nekateri novejši imajo bolj zdržljive baterijce, a so zato tudi malce težji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close