prenosni računalnik
…saj je napisala zakaj rabi prenosnik: verjetno ga bo tudi prenašala iz sobe v jedilnice, pa iz jedilnice v dnevno sobo,…ne jo tako napadat. in kaj je tukaj čudnega, da kupijo 10-letniku računalnik??! Saj je v šoli skoraj tako obvezen kot zvezek ali svinčnik.
“zlatamamica”-kar se pa odgovora na tvoje vprašanje tiče, ti pa ne morem kaj dosti pomagati, ker se ne razumem preveč na to. To to bo pa kakšen drug povedal.
Na forumu Mladi… je že podobna tema:
http://med.over.net/forum5/read.php?17,5001094
Sicer bi pa jaz kupila cenovno “nekaj srednjega”, saj če ne mislite uporabljati za ne vem kakšne posebnosti, je brezveze dajati ogromno denarja, pa tudi računalnik moraš sedaj menjati na nekaj let, tako da mislim, da ne potrbujete nekega “hudega” nasveta.
Če te pa zanima kaj konkretnega, pa se raje obrni s vprašanjem na forum Računalništvo!
LP!
MOj predlog, cena za domačo uporabo predvsem za pisanje dokumentov, da pogledaš kakšen filmček, da delaš na internetu z njim, cena cca. 500€ je dovolj, če pa hočeš, da otrok igra še igrice, pa najmanj 700€ če ne kakšnih 100 več, predvsem zaradi grafike, ki je pri današnjih igricah zelo pomembna.
če želiš ugodno in optimalno ponudbo, lahko pišeš na bostjan.kolar@siix.com in boš dobila obe ponudbe, pa še kavico zraven :-)) brez zgražanja.
primož
Cene prenosnikov so se zadnjih nekaj let zelo približale cenam stacionarnih računalnikov, zato to, da so “dosti” dražji ne drži več. So dražji, a ne dosti. Sicer pa ne smeš primerjati cen “no-name” stacionarnih računalnikov brez programske opreme (večinoma celo brez OS), s cenami prenosnikov s firmo ter OS.
Zlatamamica, premislite najprej o karakteristikah – predvsem o tem, ali vam bo prenosljivost na prvem mestu. Zadnjih nekaj let so na trgu vedno večji prenosniki, zdaj je “standard” zaslon 17″. To pomeni, da je prenosnik ustrezno večji in težji. Meni je recimo bolj pomembno, da je prenosnik majhen, lahek, kompakten z dobro baterijo – zato vedno izberem take z 14″ ali max. 15″ zaslonom. Če pa bi večinoma stal doma na pisalni kizi, pa bi si seveda omislila takega s 17″. Pozorna bodi še na RAM (če boste imeli Visto je 2GB nujno), pa na brezžični internet. Če bo sin igral igrice, je priporočljiva tudi dobra grafika. Takšen prenosnik dobiš za cca 800€, kot je že napisal Primož.
Forum je zaprt za komentiranje.