prenos
Prosim ,če mi kdo napiše kako se iz interneta prenese gasba na cd in kateri program se upoablablja za to ????Pa prosim naj bo napisano čimbolj po domače ,ker se namreč ne spoznam prav dobro na take zadeve ,pa tudi , če bi lahko bil ta program v slovenskem jeziku ! Se vnaprej zahvaljujem in vas lepo pozdravlam !!!
LP
Kako se prenaša glasba z neta? Najprej poizkusi najti preko iskalnikov ( zakon je )željeno glasbo. Ker pa vse prevečkrat tistega kar iščemo ni , obstajajo t.i. P2P programi, kot so kazaa, winMx etc……, ki so namenjeni prav za izmenjavo tovrstnih datotek. No prej moraš seveda zlowdat ta program,ga instalirat in potem lahko začneš s tako imenovanim sharingom glasbenih( in tudi drugih vrst datotek). Pa ostanimo pri glasbi. Največ glasbe na netu je v t.i. mp3 formatu. Ok, ko si željen komad potegneš dol z neta, ga imaš na PC- ju. Sedaj pa odvisno kje želiš poslušat te cd-je. Če je to na glasbenih stolpih in drugih hi -fi napravah potem je treba komad spremenit v “wav” format. To ponavadi delajo že kar programi, ki so namenjeni za ” peko CD- jev”. Jaz uporabljam Nero – tov burning room program. Je simpl, pa še v Slo- verziji se ga dobi. Recimo,da boš posnel cd v wav formatu.Torej, nerota zaženeš, izbereš opcijo “ustvari nov CD” klikneš v Redu in potem ponovno izbereš ” Avdio CD” . Zdaj pa v novem okencu najdeš mapo, kjer imaš shranjene svoje mp3 komade pripravljene za snemanje na CD. Na desni strani torej odpreš to mapo in pričneš ročno vleči željene komade na desno stran, kjer sestavljaš listo komadov katero želiš imeti posneto. Spodaj boš opazil tako kot en moder trak, kjer kaže koliko Mb imaš že naloženih in koliko jih še lahko naložiš, da boš imel poln CD. Prej si poglej koliko Mega bajtni CD imaš za snemat. Ponavadi so to 700Mb ali pa 650 mb . Torej preko teh cifer ne smeš it. Da ne dolgovezim; ko imaš recimo ene 77 minut glasbe ( cca… 670 ali 680 mb odvisno od velikosti CD -ja) zasedeno levo stran ,je čas , da nehaš polnit listo. Zgoraj boš videl ikono ” Zapiši CD ” ali pa če greš Datoteka —> Zapiši CD. Klikneš. Odpre se okno kjer izbereš hitrost zapisa. Jaz nikoli ne dam več kot 8 ali maximalno 12 – kratno hitrost zapisa, čeprav imam možnost do 40 x. Ziher je ziher. Klikneš OK in potem čakaš……. ene 10 minut…., da program zapiše in zapeče CD. In to je to!!! Vzameš Cd ven iz pogona in…. ga daš na stolp…… in uživaš…… !!!
Če pa želiš imeti na CD- ju komade v Mp3 obliki ( nekatere novejše in dražje Hi -Fi naprave podpirajo – ( beri )- predvajajo tudi te vrste glasbenih datotek). Je pa postopek enak, kot je opisano zgoraj, le da ko zaženeš Nerota ( ali kateri drug program za peko CD) ne izbereš “Avdio CD”, pač pa ” Podatkovni CD” . Razlika ? Na avdio cd spraviš za cca 74 – 80 minut glasbe, na CD v Mp3 obliki pa cca 12 do 13 ur glasbe ( odvisno kako veliki so mp3 komadi). Postopek za naprej je isti.
Bolj ali manj isto je tudi z drugimi programi za snemanje ( peko) CD. Opisal sem tega, ki ga imam in, ki ga poznam.
Lp
Posavec
PS: Bolj podrobno pa skoraj ne znam opisat.
Forum je zaprt za komentiranje.