Najdi forum

prenos stikov v Outlook

V službi imam XP, office 2003, doma pa XP, Office 2002

ko sem imel na šihtu še Win2k, sem brez problema prenašal kontakte (pst datoteka) iz službenega na domačega mlinčka, sedaj pa mi ne pusti….da ni kompatibilno, naj pokličem nekega admina 🙂

Verjetno je kaka fora, kako PC prepričati PC, da sprejme kontakte iz novejših officov?!?

LP

1. office 2002 ne obstaja. Kateri Office imaš torej ? Verjetno 2000? XP?
2. hja, če imaš res samo stike, je nekaj poti:
– stike si iz službe pošlješ kto attachmente v mailu (odpreš nov mail, označiš vse stike, jih z miško povlečeš v mail in tam spustiš. Doma obratno)
– stike izvoziš v datoteko (greš na stike, Datoteka/File – Uvoz in izvoz/Import and export, recimo v excel datoteko – ja, tudi seznam iz excela si lahko uvoziš kot stike v mail)

kako bi nadaljevala?

Verjetno da ima Office XP (če odpreš Vizitko, pa piše Word 2002). :))

Office 2002 obstaja, kot te je že Lady popravila, to so office XP, ki so bili med 2000 in 2003(za Modrega).

Kar pa se tiče odgovoa na tvoje vprašanje, problem ni v operacijskem sistemu (“ko sem imel na šihtu še Win2k, sem brez”) ampak v officih. Namreč, Outlook 2003 za privzet pst format privzema 2003, ta format podpira tudi unicode in nima več tehnične omejitve 2gb. Star format je imel omejitev 2Gb in po ko si ga je uporabnik napolnil, smo morali administratorji neprestano težave z “oversajzanimi” pstji reševat. Tvoj problem je ta, da starejši klienti(vključno z 2002) novega PST fortmata ne podpirajo (logično).

Torej, zapri outlook, pejdi na Nadzorno ploščo, odpri ikonico Pošta, klik na podatkovne datoteke in dodaj. Tukaj sedaj pazi, da dodaš star format (ne 2003), poimenuj pa jo recimo “Začasno” in jo shrani na c:\zacasno.pst. Ko boš videl, da je podatkovna datoteka zlistana med ostalimi (verjetno samo ena), zapri vmesnik dol in odpri Otlook. Nato enostavno skopiraj folder Stiki iz “Osebne mape” v “Zacasno”. Če imaš težavek, preklopi v t.i. “Folders view”. Nato samo ta zacasno.pst doma uvoziš.

Prvi del uspešno opravil…..nadaljujem doma!

Hvala, rachek!

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close