Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija prenos številke k drugemu operaterju

prenos številke k drugemu operaterju

Mene pa zanima, ali je potrebno staremu operaterju kaj plačat, če se odločiš, da ne boš več imel njegovega naročniškega razmerja in greš z svojo številko k drugemu?

Kolikor jaz vem greš po koncu naročniškega razmerja lahko kamor češ. Pa večinoma tudi številko s seboj lahko nosiš, nekaj doplačaš – malenkost za številko pri novem in to je to. Zakaj bi plačevala staremu odškodnino – če je poteklo razmerje za naročnino. Če pa ni, pa itak veš, da ne gre.

Ja pa zgleda, dani tako. Ker je meni debitel poslal položnico za 5 EUR na katerem piše samo dodatne storitve brez kakršne koli obrazložitve. Nisem pa več imela dobenih obveznostih do njih.

Vem da en dopis kracas za bv. Tuki v Angliji samo prenesejo. Zraven pa dobis se kaksno ugodnost. Samo Slovence se pa se lahko nategne z doplacili.

In ti seveda nisi vprašala njih kaj so te dodatna plačila. Klasika?Čist lahko je to štev.

Pozdravljeni,

Lahko vam povem, kako je pri nas. Ob prekinitvi naročniškega razmerja se zaračuna strošek prekinitve naročniškega razmerja in strošek prekinitve pogodbe, ki znaša 5 €. V primeru, da se naročniško razmerje predčasno prekine (kolikor zastopim, to za vas ne velja), se zaračuna tudi strošek vračila prejete ugodnosti (zaračunavanje stroška temelji na Pogodbi o zagotovitvi posebne ugodnosti oziroma na Pogodbi o prodaji telefonskega aparata).

Če se odločite, da želite obstoječo telefonsko številko obdržati, vam obstoječi operater zaračuna 5 € za prenos številke k novemu operaterju, s tem da vse glede prenosa številke uredite pri novem operaterju.

Upam, da vam je to kaj pomagalo.

Lepo vas pozdravljam,

Maja Lapajne
Naročniški sektor

Si.mobil d.d. www.simobil.si I info@simobil.si I 040 40 40 40

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close