Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Prenos sredstva iz gospodinjstva na s.p.

Prenos sredstva iz gospodinjstva na s.p.

Iz gospodinjstva bi rada na s.p. prenesla rabljen računalnik, ki je bil kupljen eno leto pred odprtjem s.p. Problem je edino, da je račun za računalnik napisan na mojega moža (ker takrat še nisem vedela da bom odprla s.p., računalnik uporabljam samo jaz), nosilec s.p. sem pa jaz.
Ali lahko vseeno prenesem računalnik na s.p. ?

Osnovna sredstva se med gospodinjstvom in s.p.jem lahko prenašajo brez računov.

Naredite temeljnico, ocenite sedanjo tržno vrednost tega računalnika in to zapišite.

Če boste obračunavali amortizacijo, ga vpišite tudi v knjigo osnovnih sredstev.

Pozdravljeni!

V teh dneh bom odprla s.p. in kandidirala na razpisu za razvoj podeželja. Zapuščen gospodarski objekt bi rada prenesla na s.p., ker bi rada pridobila sredstva za adaptacijo objekta za poslovne namene.

Zanima me kakšna listina je podlaga za vknjižbo nepremičnine med osnovna sredstva in verjetno od tega objekta se amortizacija ne obračunava , predvidevam pa, da so stroški za adaptacijo upravičeni stroški s.p. in da potem ko pridobim uporabno dovoljenje naredim popravek vrednosti in lahko obračunavam amortizacijo.

Torej naj povzamem:
1/ Na podlagi kakšne listine prenesem zapuščen gospodarski objekt na s.p. ( ali mora biti to cenitev?) in ali lahko prenesem z vrednostjo 0 ali 1 €-mislim, da obračunavanje amortizacije ni smiselno dokler objekt ni uporaben?
2/ So stroški adaptacije upravičeni strošpki s.p.?
3/ Ali laahko po pridobitvi uporabnega dovoljenja naredim v registru osnovnih sredstev popravek vrednosti in začnem z dnem aktivacije obračunavati najemnino?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Dani

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close