Prenos misli – ali verjamete!
Pa saj ravno stvarem, ki jih ne znamo razložiti, rečemo naključja.
Še tista takoimenovana funkcija “random”, deluje po določenem ključu.
Včasih je bilo več “naključij”, ko človek ni razumel fizikalnih zakonov. Danes jih je kao manj, ko bolj razumemo. :)[/quote]Pri tem kar sprašuje Krivokljun pa ne gre za (čista) naključja. Gre za neka predvidevanja, želje, ki se potem ravno takrat uresničijo.
Saj človek ni ločen od vesolja in s tem od ostalega trenutnega stanja, ki določa ali se bodo želje uresničile ali pa ne.
Če se nam želje uresničijo, potem to pomeni le, da so naša pričakovanja bila realna in so upoštevala dobršno mero okoliščin.
Človek je ravno tako podrejen naravnim zakonom in smo vpeti v samo dogajanje. Ker nam življenje v glavnem teče po ustaljenih principih, lahko predvidevamo kaj nas jutri čaka. Ne moremo pa tega vedeti, ker ne poznamo vseh spremenljivk, ki nastopajo v tem času in vplivajo na našo realnost.
Hočeš povedat, da če si nekaj močno želimo, se to izpolne oz. “potuje” do druge osebe? Ne mislim na moč misli pa na knjigice ala Skrivnost, ampak izključno na telepatijo med ljudmi. Imam prijateljico, živečo več tisoč km daleč in pravi da me začuti, ko se slabo počutim. In isto začuti brata. Se pravi, ljubljene ljudi, ki so daleč proč.
Od česa je, po vašem, odvisno, ali nekoga začutimo na višji ravni ali ne? Se da tega priučit?
Na zacetku je bilo vprasanje ali je sposobnost sprejemanje informacij iz okolja na nerazlozljiv nacin obstaja ali ne. Pa so zaceli z testiranjem. Ljudi ki so trdili da imajo taksne sposobnosti so preizkusili s kartami. Tej preizkusov je bilo malo morje. O tem je bilo napisano na kupe knjig.
Fora pa je bila v tem ali lahko presezejo matematicno verjetnosti da uganejo pravo karto. Npr. 2000 kart ki so bile crno bele je bilo potrebno uganiti barvo. Ce je bi bil rezultat prb. na polovici (oz. malce pod polovico) potem je to nakljucje.
In tako so prisli do ljudi ki so imeli cez 60 % uspesnost.
Kasneje so zaceli s kartami z posameznimi osnovni liki ipd.
Obstaja kar nekaj nacinov za ugotavljanje teh sposobnosti no najbolj kmecka (zabavna) varianta je da nekoga sledis v koraku (torej istocasno dvigata noge-korakata) in pri tem pazis da te oseba pred teboj ne opazi (ne sme vedeti da jo sledis v koraku). Ce po nekaj sekundah skocis npr. v graben (ce bos testirala sposobnosti skoci raje kam drugam) bo v primeru tvojih sposobnosti oseba pred teboj naredila isto reakcijo.
Ce te zanima vec potem imajo hrvati oddajo na ZG2 o mejnih podrocjih kakor tudi kup revij (npr. ARKA je bila nekaj casa zelo popularna).
Pri nas o tem pise tudi Ivan Mohorič (vecinoma pise o NLP no v knjigah je marsikaj). Tipson je napisal kar nekaj knjig in jaz jih vsakomu priporocam. Ce verjame v to ali ne, knjige so zelo zabavne saj imajo neverjetne povezave in vcasih se clovek kar zamisli, da ne bom napisal kaj drugega 🙂
Ce bos brala (npr. V zvezdi pise vse) javi svoje mnenje 🙂
Potoval sem domov z vlakom, nihče ni vedel kdaj pridem. Od žel. postaje imam prib. 20km. Sestopim iz vlaka in želel sem poklicat domov, da me pridejo iskat. (Ni bilo še mobijev ;)Nisem imel drobiža za govorilnico, nafehtam drobiž, tipkam št. in telefon je nem, ker mu ena od št. na tipkovnici ne dela in vse št. od sorodnikov, ki sem se jih spomnil so imele to “pokvarjeno” številko…. Nekako sem že obupal, da bom lahko koga priklical in se sprijaznil s tem, da bom pač pešačil do doma, ker je bila pozna ura. Obrnem se in na postaji zagledam nekoga, ki je prišel tako za hec pogledat, če sem prispel….čeprav ni vedel ne datum ne ure kdaj naj bi sploh prišel, niti postaje na kateri bom izstopil, je prišel ravno tisti dan, minuto na tisto postajo….
Kaj ga je gnalo, da je ravno takrat prišel tja, čeprav nisem direkt mislil nanj, niti si želel, da me pride iskat?
Še danes ne vem, ne jaz ne on :/
Wow
ta nekdo je tebi blizu? Je on kdaj omenil, kaj ga je gnalo? Ali je samo slepi šel, brez da bi kej nate pomislil? Ful dobro, no 🙂
Na m111 sproočilo pa kaj več jutri, zdaj mi možgani že spijo. Hvala vsem, ki ste se vpletli v konstruktivno debato.[/quote]Ja mi je blizu, imel je pač čas in se je šel malo vozit (z mopedom apn4…. 🙂 V bistvu so me pričakovali v tistih dneh, da se bom vrnil vendar ni bilo nič določenega.
Je še nekaj zanimivih podrobnosti okoli te štorije, ki jih pa ne želim tu razlagat. Mogoče tema za kak piknik…. :)))
Si se pa skoraj zares razjezila. 🙂
Dogaja se mi, da pomislim na nekoga – in zazvoni mobitel. V takem primeru pogovor začnem: “Tole je bil pa prenos misli …” Zgodilo se je, da sem med korakanjem po mestu pomislila na svojo, že dolgo časa ne videno, sošolko. In trčila v njo v tretji ulici. Imam prijateljico, s katero sva sposobni sočasno začeti odgovor – z istimi besedami. Kar naju vedno spravi v smeh. 🙂
Pridejo dnevi, ko me (morda po nočnih sanjah, morda pod vtisom drobnih impulzov, ki jih povezujem z določeno osebo) spreleti, da bi nekoga rada slišala. V zadnjih letih ne čakam, da se oglasi, temveč ga pokličem oz. mu napišem par vrstic. Ob tem naletim včasih na presenečeni odziv – a po nekaj minutah (oz. nekaj sem in tja potujočih mailih) dobim občutek, da je vzpostavljen ‘stik’, skozi katerega se zgladi notranja ‘nuja’. Predvsem pa, da je prav in da je bilo potrebno to, da sem to storila.
Z nekaterimi ljudmi zlahka navežemo stik in imamo obenem občutek, da besede niso bistvene. Kot da se poznamo že od nekdaj oz. smo se nekoč nekje že srečali…
Ali je to naključje ? :
Danes sem gledal na National Geographicu oddajo Ancient Aliens o piramidah – tam te prepričajo tudi to, da lahko crknjen pes lahko prevaja iz Svahilija v Mandarinščino …
Pa ti vmes hočeš nočeš podzavestno uturijo razna razmišljanja in sem začel preštevati ( sam ne vem zakaj ) koliko dni je minilo med dvema zelo pomembnima dogodkoma v mojem življenju – prišel sem do cifre 222 dni ( če upoštevam še ure, se je drugi dogodek dogajal v 222 dnevu od prvega …
Pa grem z daljincem po koncu oddaje malo sem in tja po kanalih, ki jih imam na muhi – Queens Park Rangera : Reading – tekma angleške premier lige – slika se mi pojavi, ko na števcu , kjer je ura in rezultat piše 22:22 torej 22 sekund in 22 minut igralnega časa je poteklo ….
OK – dan je lep, bil sem zunaj že dopoldne, nabiral sem čemaž pa dobil tudi ( 2 ) dve gobici ( mavraha ) za Savo … če je bilo čemaža 22 dek nisem preverjal … pa grem še en krog na zrak popoldne … ko pridem noter, pogledam na termometer in notranja temperatura v prostoru kaže 22.2 stopinji Celzija …
Kdo je tu nor ?
Ampak to je vse res – nisem si izmislil !
222 — Naše novo zasajene ideje začenjajo rasti v realnost. Nadaljujte z zalivanjem in negovanjem in kmalu bodo pririnile skozi zemljo, da boste lahko videli dokaz svoje manifestacije. Z drugimi besedami, ne odnehajte pet minut pred čudežem. Vaša manifestacija vam bo kmalu na dlani, zato nadaljujte z dobrim delovanjem! Nadaljujte z zadrževanjem pozitivnih misli, z afirmiranjem ter vizualiziranjem
Med študijem in še nekaj let po njem sva bili z najboljšo prijateljico tako rekoč kot rit in hlače in sva tako rekoč dnevno začenjali stavke z istimi besedami ali recimo na avtobusu začeli na glas brati isto reklamo in podobno. Včasih sva se začeli nenadoma smejati in sva obe vedeli, čemu, čeprav nisva s prstom pokazali ali kaj takega rekli. Večkrat se je zgodilo, da sva se poskusili poklicati po telefonu, pa sva obe imeli zasedeno – ker sva seveda ravno vrteli cifro druga druge :). Svojo veliko ljubezen sem spoznala, ko sem na busu brala njeno pismo – bilo je tako zabavno, da sem se morala na glas smejati in je človeka zanimalo, kaj je tako smešnega.
Zdaj se vidiva enkrat na leto, ker živi v tujini, in tega ni več. Pa tudi spremenili sva se.
Ampak prav v telepatijo kot prenos misli ne verjamem, rekla bi le, da imajo podobni ljudje oz. ljudje, ki so veliko skupaj, podobne impulze. Potem imaš ljudi, ki so mojstri branja govorice telesa (dober primer je konj, ki je znal računati – v resnici sploh ni znal, je pa znal prebrati na gledalcih, kdaj je uganil pravilno cifro).
Zaenkrat se ni zgodilo še nič takega, česar si ne bi znala pojasniti.
No, ravno pred kratkim v neki novi družbi – čvekamo o nekem znanem Slovencu, ki ga nihče od nas ni osebno poznal, vsi pa smo imeli takšen ali drugačen posreden pripetljaj z njim 🙂
razmisljam o kom po letu..dveh..in dobim njegovo sporocilo 😀
z frendico govoriva in istocasno poveva nekaj z istimi besedami.
Potem s kom nimam stikov nekaj casa, napisem par vrstic sms in v isti sekundi dobim sms od te osebe.
se menim z nekom da je tega pa tega videl tam pa tam,in jz se tocno takrat nahajam.na tem obmocju..in dobim se sms od te osebe 😀
pa poln takih nakljucij je 🙂
Pred nekaj leti, ko sem bila še samska, sem hodila z enim fantom. Bila sva zelo zaljubljena. Neko noč me je nekaj prebudilo. Oblekla sem se in se odpeljala z avtomobilom na mesto, ki sva se po navadi srečevala. Na radiju je igrala najina pesem. Po 5-ih minutah se je pripeljal tudi on. Nič me ni vprašal tako kot jaz njega ne. Bilo nama je jasno, da se je zgodil prenos misli.
Forum je zaprt za komentiranje.