Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prenocisce v Rimu

Prenocisce v Rimu

Zivjo,

Cez vikend se z zeno nameravava odpraviti v Rim. Zanima me, ce kdo pozna kaksno poceni, ugodno (soba, nocitev z zajtrkom, polpenzion) prenocisce v centru.

Casa imava priblizno 3 cele dni. Kaj vse se da v tem casu ogledati?

lp,
G

O tem je bilo že kar nekaj napisanega – uporabi iskalnik. Če bosta v Rimu 3 dni, je časa dovolj za oglede, je pa po Rimu vse dovolj dobro označeno s kažipoti, kje so posamezne znamenitosti, tako da tudi s tem ne bo težav, sicer pa: kolosej, Piazza Navona, fontana Trevi, Pantheon….. Če vama zadnji dan ostane kaj časa, pa še ogled katakomb – najbolje si je sposoditi kakšen fajn vodnik in se ppotem odločiti za selekcijo.

Ko sva se z zeno odpravila na podoben potek kot sedaj nameravata vidva ( sla sva za 3 dni z vlakom iz Trsta ) sva poiskala prenocisce v hotelih ** in *** zvezdice kar takoj ob glavni zelezniski postaji Termini. Tam okoli je kar celo morje teh hotelov in ce se vam da prepesaciti celotno podrocje boste sigurno kaj ugodnega nasli. Samo svetujem da se tega lotite takoj zjutraj ob prihodu ker zna bit kasneje vse zasedeno.
Kar se tice ogledov pa tako : Rim sicer ima podzemno zeleznico, ceprav se do dolocenih znamenitosti ne da drugace kot pes, ker metro naredi nekako krog okoli centra, cistega centra pa se ne dotakne. Tako da recimo Piazza Venezia z Campidoglio in Monumento a Vittorio Emanuele || ne morete drugace kot pes. Svetujem oglede :
– Santa Maria in Vincoli ( Tukaj je Michelangelov Mojzes )
– Colloseum e Arco di Tito
– Campidoglio
– Terme di Diocleziano
– Monumento a Vittorio Emanuele ||
– Fori Imperiali
– Fori Romani
– Piazza del Popolo in Il Pincio ( park zraven gres gor po stopnicah … super sprehod )
– Piazza Navona
– Fontana di Trevi
– Vaticano
– Pantheon
Vsaj kar sem napisal si morate nujno ogledati … drugace pa je tega kar precej … jaz sem hodil 2 dni neprekinjeno okoli 5-8 km na dan pa si hitro ogledam zadeve pa mi ni ratalo vsega v 3 dneh, toda vecje znamenitosti se da nekako obdelati. Veliko je velicastnih Cerkev.

V celih treh dneh vidiš veliko. Midva sva bila letos marca, stanovala sva čisto v centru (Via Nazionale, najbolj oddaljen konec od Termini postaje) – hotel Fiori. Prenočišče sva našla na http://www.venere.com. Kupila sva si karto za ves mestni promet, čeprav se še vedno zelo nahodiš.
Videla sva pa “vse”, razen v Vatikanu, kjer sva bila samo v katedrali (in na vrhu kupole), v muzejih pa ne. Če te zanima bolj podrobno, pa sporoči.

Zivjo,

Hvala vsem za informacije.

lp,
G.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close