Najdi forum

prenesi licenco

Čaw
imam problem, z neta sm potegnila ene par komadov in jih ne morm poslušat. napiše mi tole oz.odpre internetno stran:

Za predvajanje te datoteke potrebujete licenco
Datoteka, ki jo skušate predvajati, je bila kopirana z glasbenega CD-ja.

Datoteka je bila med postopkom kopiranja zaščitena. S tem se omeji število računalnikov, v katerih jo lahko predvajate.

Če želite datoteko predvajati s tem računalnikom, morate prenesti licenco (ta postopek se imenuje tudi selitev licenc). Licenca je elektronski ključ, ki omogoča odklepanje in predvajanje zaščitene datoteke.

Če želite prenesti licenco za to datoteko, kliknite Prenesi licenco.

In kliknem prenesi licenco in mi napiše da je ne morem ker se lahko prenese samo 10x in da je 10x že bila prenešena.
In kaj zdaj to pomeni da jaz teh komadov sploh ne bom mogla poslušat al kaj?????

Ta pa je močna. Očitno so dobro zaščitili zadeve.

OK, zdaj pa vprašanje, preden se lotimo pomoči…

Ali imaš avtorske pravice za navedene glasbene datoteke?
Ker če jih nimaš, potem žal nisi na pravem forumu …

LP

ma kaj pa jaz vem, kr neki je to naj gre v ……

Uporabi Kazo al pa kkšn drug P2P program in si jih nanovo dolpoberi 😉

To je izgleda eden izmed (novih) načinov varovanja avtorskih pravic oz. DRM (ko lahko lastniki pravic omejijo število uporabe določene vsebine.

Koki
iz kazze sm jih potegnila. kaj zdej naj še iz dc++ probam pa mule al kaj??? joj pa ta dc++ mi res ne leži. Mule pa skor nč ne uporablam. ma bom probala.

Ni tolko nov, ta način zaščite uporablja wma format že precej časa in Shasheen je verjetno potegnila prav take datoteke.

Shasheen, išči mp3 datoteke, kjer takih zaščit ni.

hmmm

sm šla prov pogledat in veš kaj sploh ne piše ker format je.

Hja ne vem, nekje mora pisat, ali pa poglej končnico datoteke.
Če je ne vidiš, potem pojdi v explorerju na menu Tools –> Folder Options…, klikni na jeziček View in zbriši kljukico pri Hide extensions for known file types.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close