Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek prenehanje s KT in hujšanje

prenehanje s KT in hujšanje

Zanima me, kakšne izkušnje imate s prenehanjem jemanja KT in hujšanjem. (pa tu ne mislim, da ste se razšle s fantom in ste od žalosti shujšale…) – ker to se ful dogaja)
Sama sem se namreč v 2 letih zredila 5 kg (ob enakih športnih aktivnostih in prehrani) – na račun KT; sedaj pa sem se odločila, da prekinem z njimi za en čas (in s fantom uporabljava kondom), pa da vidim, če bo šlo kaj dol………

Prosim povejte, če imate podobne izkušnje!

hvala:)

Kaj pa druge vrste tablatke? Jaz se nism nic zredila po mojih…Cilest!

Ko sem jaz trdila svoji ginekologinji ga sem se zredila zaradi tablet,mi je zabrusila da se nisem zredila od tablet ampak zaradi hrane,ker če človek preveč je se zredi,tabletke pa samo dajo apetit enim drugim pač ne,tako kot zapisala Tiny.

Jst sm pa uporablja KT femodem(upam da sem prav napisala) pa se nisem zredila nič…

lp

Jop, tudi jaz v 1 letu +5 kg zaradi KT Femoden. Prenehala jemati, najprej 3 mesece nič, nato pa v pol leta dol 6 kg. Sedaj sva na kondomih, mi je bolj všeč ker: bolj dolgo traja, ni svinjarije po spermi (prej je kar teklo), ni več glivičnih okužb,…

ja xxx tvoja ginekologinja ima čisto prav. Ker se bol sprostiš ti tudi jesti bolj paše, temu sledi kakšna kila gor. Same tabletke pa 100% ne redijo. Znanstveno dokazano. Vse je na psihi!!!

Joj te KT. No, tudi jaz se po njih zredila oziroma napihnila. In to sploh ni res, da se zrediš samo zato, ker večajo apetit in več ješ. Jaz sem zelo pazila, se gibala, jedla vsaj enako če ne manj kot prej, v boke sem se pa razširila in napihnil se mi je tudi trebuh. Lahko, da je to tisto, ko pravijo, da vodo zadržujejo itd, ne vem. V glavnem, ko sem jih nehala, so mi šli kg počaasi nazaj na prejšnjo težo. Dragi celulit je žal ostal. No, tako, že tisočkrat slišana zgodba, kot smo že neštetokrat ugotovile, da na vsako vplivajo malo drugače.. Naj dodam še, da tudi slišat nočem več za katere koli tablete (imela sem Minulet in Cilest, oboji so mi ubili tudi željo po seksu).

Po treh tednih lahko z veseljem povem, a imam -3kg :))))

po treh tednih jemanja ali nehanja???

Jaz sem se zredila 10kg zaradi apetita, ki sem ga mela tako velikega, da se opisat ne da, skos sem bila lačna. Zdaj sem tri tedne brez in morm rečt da nism več skos lačna in se bolš počutm. So mi pa KT tut uničile al pa še bolš rečen izkoreninile željo po sexu.

ja, po treh tednih!! tut jaz nisem več tako “lačna”, pa se mi zdi, da nisem več tako “napihnjena”.

je pa res, da je to od človeka -do človeka različno…

mene tut zdaj kr razganja:)))))

Zrediš se zaradi zadrževanja vode v telesu. To pa povzročijo hormoni, ker ti hormoni usvarijo isto ravnovesje le teh v krvi kot je ravnovesje med nosečnostjo. Torej, zadrževanje vode v tkivih je krivo za porast teže. Posledično imajo običajno ženske, ki jemljejo KT tudi več celulita.

Ja, pa spremeni se ti presnova določenih snovi, tudi maščob. Mogoče enim bolj ,enim manj, enim nič.
Lahko vplivajo celo na dvig holesterola.

hmmm…sicer hormoni lahko vplivajo na telesno težo, samo današnje KT imajo minimalno koncentracijo hormonov….KT so za nekatere punce samo izgovor–jejo in se še same ne zavedajo, da se redijo zato, ker jejo nepravilno…krivdo pa dajejo na KT…lažje je, če je kriv kdo drug kot pa ti, a ne???……
…ja, pa punce, treba je pit vodo, vsaj 2 l na dan…….
pa…kaj pa, če poči kondom..potem se boš pa res zredila???:) ( mal zahec), ..
ČAU….

Vse punce ne jemljejo KT z najmanjšim odmerkom hormonov, kot tudi jih ne jemljejo vse zaradi kontracepcije.

Jaz se v treh letih jemanja nisem zredila niti za gram, sem pa imela druge težave, npr holesterol >6, kljub temu, da ga prej nikoli nisem imela, ni deden v družini in je zdrava hrana je moja “obsesija”.

Po enem letu brez KT imam še vedno enako težo, enako jem, holesterol je pa spet o.k.

kila. Govoriš o nizkih odmerkih hormonov KT. Še vedno morajo biti tako visoki, da zmešajo naravne hormone in tako “ogoljufajo” ženski organizem. Se pravi, da tudi najmanjši odmerki hormonov v KT niso tako majhni….logika…..

joj jaz sem prenehala s KT pa NOČEM shujšat niti kile

Shujšala 4kg pa že tko me nič ni. Zato sem jih začela zopet jesti ampak kg ne gredo gor, žal zame, mogoče pa dobro za kakšno drugo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close