prenehanje s KT in hujšanje
Zanima me, kakšne izkušnje imate s prenehanjem jemanja KT in hujšanjem. (pa tu ne mislim, da ste se razšle s fantom in ste od žalosti shujšale…) – ker to se ful dogaja)
Sama sem se namreč v 2 letih zredila 5 kg (ob enakih športnih aktivnostih in prehrani) – na račun KT; sedaj pa sem se odločila, da prekinem z njimi za en čas (in s fantom uporabljava kondom), pa da vidim, če bo šlo kaj dol………
Prosim povejte, če imate podobne izkušnje!
hvala:)
Joj te KT. No, tudi jaz se po njih zredila oziroma napihnila. In to sploh ni res, da se zrediš samo zato, ker večajo apetit in več ješ. Jaz sem zelo pazila, se gibala, jedla vsaj enako če ne manj kot prej, v boke sem se pa razširila in napihnil se mi je tudi trebuh. Lahko, da je to tisto, ko pravijo, da vodo zadržujejo itd, ne vem. V glavnem, ko sem jih nehala, so mi šli kg počaasi nazaj na prejšnjo težo. Dragi celulit je žal ostal. No, tako, že tisočkrat slišana zgodba, kot smo že neštetokrat ugotovile, da na vsako vplivajo malo drugače.. Naj dodam še, da tudi slišat nočem več za katere koli tablete (imela sem Minulet in Cilest, oboji so mi ubili tudi željo po seksu).
hmmm…sicer hormoni lahko vplivajo na telesno težo, samo današnje KT imajo minimalno koncentracijo hormonov….KT so za nekatere punce samo izgovor–jejo in se še same ne zavedajo, da se redijo zato, ker jejo nepravilno…krivdo pa dajejo na KT…lažje je, če je kriv kdo drug kot pa ti, a ne???……
…ja, pa punce, treba je pit vodo, vsaj 2 l na dan…….
pa…kaj pa, če poči kondom..potem se boš pa res zredila???:) ( mal zahec), ..
ČAU….
Vse punce ne jemljejo KT z najmanjšim odmerkom hormonov, kot tudi jih ne jemljejo vse zaradi kontracepcije.
Jaz se v treh letih jemanja nisem zredila niti za gram, sem pa imela druge težave, npr holesterol >6, kljub temu, da ga prej nikoli nisem imela, ni deden v družini in je zdrava hrana je moja “obsesija”.
Po enem letu brez KT imam še vedno enako težo, enako jem, holesterol je pa spet o.k.
Forum je zaprt za komentiranje.