Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prenehajte se delit na cepilce in anticepilce

Prenehajte se delit na cepilce in anticepilce

Odgovor na objavo uporabnika
Nika P, 14.08.2021 ob 23:16

Bodite vsi odgovorni in se pojdite že enkrat cepit. Potem pa bo mir. Pa še korone ne bo več.

blagor ubogim na duhu kajti njih je nebeško kraljestvo

Tudi sama se sprašujem, kaj je v ozadju, komu odgovarja, da se ljudje ločujejo na dva tabora.

Tega se enostavno nočem iti, ker nas ne bo pripeljalo nikamor, samo nekdo se bo okoristil na naš račun.

Jaz odgovornosti za nekaj, česar nisem proizvedla, ne morem prevzeti. Lahko pa ti prevzameš odgovornost za moje cepljenje in sprejmeš vse posledice. Podpišeš?

posledice cepljenja, 15.08.2021 ob 04:24

Žal zdravniki ne vemo kaj, kako in kdo bi se sploh lotili posledic cepljenja. Žal ne vemo kam to pelje

na spoletni strani ustavnega pravnika dr Terška si preberite zadeve

…prebrano, celo v tako vsakdanji reviji kot je Zarja so ga gostili, povsod drugje pa cenzura …(le kaj nam to pove?..)

ne s.e.r.iNekdo, 15.08.2021 ob 03:57

Prenehajte se kregat in delit !, 14.08.2021 ob 18:25

Ljudje, prenehajmo/prenehajte se delit na cepljene in necepljene. Ne dovolite, da nas skregajo in delijo med sabo. Vsak od nas ima pravico do svojega mnenja, a ne dovolimo s skupnimi močmi, da nas bo covid še bolj razdelil in poneumil. Življenje je kljub vsemu prelepo.

Necepilci ogrožajo druge in so nevarni, delajo probleme delodajalcem in stroške delodajalcem z zavračanjem cepljenja, potem še vlagajo tožbe, …

Od kje pa ima delodajalec večje stroške. Pri nas vsi oboleli, ne dobijo plačanega prevoza, malice, bolniška ni plačana 100%, delo pa opravijo ostali, nadomeščanja ni. Mogoče kdo naredi kakšno nadure, ki podjetje stane 12 eur bruto. Podjetje kvečjemu profiliran, saj zniža stroške dela. Eni ste res cvetke.

Ovce, ki se delite, ste ravno krive, da oblast in svetovni fašisti lahko delajo z nami, kar se spomnijo.

Ob tem si manejo roke. Sami se seveda ne cepijo oz. se morda kakšen s placebom pred kamero, da zaslepi že itak zaslepljene.

Ko boste dojeli, da je vse kaj drugega v ozadju, kot pa smrtno nevaren virus, bomo lahko spet govorili o svobodi in jo tudi uživali.

Gre za 3. svetovno vojno, ampak nekateri tega še kar ne dojamete in vam lahko dokaze pred nos prinesejo, pa boste tumbali “smrtno nevaren virus je med nami, cepite se”. Cepivo je nadomestilo puške. Zdaj ni več klasičnega vojskovanja, kar pa ne pomeni, da nismo v vojni.

Politiki in elita z drastično pomočjo medijev, ki so zagotovo glavni krivec poleg tvorcev te prevare, si lahko izmislijo še nešteto virusov, karkoli, glavni namen pa je ustrahovanje in da se ljudstvo ukloni vsemu, kar nam bodo ukazali ter pogojevali.

Malo se zamislite nad tem, koliko dobrih in koliko slabih novic vidite, slišite ali preberete v medijih. Je sploh kaj dobrih, razen kakšna športna za konec?

Odprite oči in glejte, uporabljajte razum, možgane, mislite s svojo glavo. Ne pomaga, da jih imate, če jih ne uporabljate. Resnica je na dlani, a nekateri je enostavno nočete ne videti, ne slišati.

Ce nekdo zahteva odgovornost do druzbe, to se ni fasizem.

Cedalje vec, 15.08.2021 ob 08:23

Ce nekdo zahteva odgovornost do druzbe, to se ni fasizem.

Seveda je, če gre za namišljeno odgovornost. Kakšno odgovornost, če so cepljeni enako kužni kot necepljeni? In s tem tudi enako nevarni? Cepivo ti omogoča, da si odgovoren samo do sebe. Če torej presodiš, da te virus ogroža – se cepi. Za družbo pa s tem ne narediš čisto nič, razen da se lahko vladajoči trkajo po po prsih s ciframi.

Če nekdo zahteva odgovornost do družbe, da še ni fašizem?

Ni odgovoren proizvajalec cepiv za stranske učinke ali celo smrti, ni odgovoren tisti, ki te sili v cepljenje, sam pa si odgovoren, če se ne cepiš? Adijo razum in zdrava pamet. Res ste ovce in ni vam več pomoči.

Kamal, 15.08.2021 ob 07:43

Od kje pa ima delodajalec večje stroške. Pri nas vsi oboleli, ne dobijo plačanega prevoza, malice, bolniška ni plačana 100%, delo pa opravijo ostali, nadomeščanja ni. Mogoče kdo naredi kakšno nadure, ki podjetje stane 12 eur bruto. Podjetje kvečjemu profiliran, saj zniža stroške dela. Eni ste res cvetke.

ker bo moral zaposlenim plačevati stroške testiranja na 48ur, država ne bo in to so res zelo veliki stroški, naj se to zaposlenemu, ki se noče cepiti, trga od plače, to bi bilo še najbolj pošteno do vseh.

Težko je biti na strani anticepilskih neizobraženih nekulturnih budal.

Vsak delodajalec, ki bo sodeloval pri tem zločinu ter izsiljevanju ljudi, ni vreden obstoja.

Tudi ta mafija na oblasti ni vredna obstoja in je vredna le tega, da se jih postreli zaradi genocida.

robi445, 15.08.2021 ob 09:51

Vsak delodajalec, ki bo sodeloval pri tem zločinu ter izsiljevanju ljudi, ni vreden obstoja.

Tudi ta mafija na oblasti ni vredna obstoja in je vredna le tega, da se jih postreli zaradi genocida.

poskrbeti mora za plače zaposlenim, da ne krši državnih predpisov in zakonodaje, do države, do strank, ki koristijo njegovo dejavnost,… Ni enostavno, zato je nekdo, ki se ne želi cepiti, dodaten problem, ne tukaj z nekim fašizmom, itd. Cepiti se je najbolj enostavno, še stroka je na strani cepljenja, zadnjič je na 24ur bil pediater, ki govori, da je cepljenje ok tudi za otroke, ki so najbolj občutljiva skupina. Ne delati scene s tem anticepilstvom.

postavi se v kožo delodajalca, 15.08.2021 ob 10:01

poskrbeti mora za plače zaposlenim, da ne krši državnih predpisov in zakonodaje, do države, do strank, ki koristijo njegovo dejavnost,… Ni enostavno, zato je nekdo, ki se ne želi cepiti, dodaten problem, ne tukaj z nekim fašizmom, itd. Cepiti se je najbolj enostavno, še stroka je na strani cepljenja, zadnjič je na 24ur bil pediater, ki govori, da je cepljenje ok tudi za otroke, ki so najbolj občutljiva skupina. Ne delati scene s tem anticepilstvom.

Kolikor pomnim so bile že od samega začetka najbolj občutljive skupine tiste nad določeno starostjo, vsi v DSO-jih, babice, dedki, itd.

A se ni zaradi te najbolj ogrožene skupine zapirala država?!

A se ni svetovalo cepljenje ravno te najbolj ogrožene skupine starejših?! Oni naj bi imeli prednost.

In kaj se je zgodilo?! – Hmmm, marsikdo, mlajši, zaradi PANIKE, skrbi za lastno rit, za dopust, je lepo preskočil vrsto in se cepil pred starejšimi, najranljivejšimi.

Ti isti sedaj mečejo pod nos drugim, kako niso solidarni in odgovorni!

Vrhunska hinavščina!

Otroci in mladostniki niso bili nikoli najbolj ogrožena skupina. Zato jih pustite pri miru.

In se je spet sprevrglo v vojno med cepljenimi in necepljenimi.

Ni nam pomoči.

Cepivo v najboljšem primeru ščiti tistega ki se cepi. Naj se vsak posameznik sam odloči ali se bo cepil ali ne. Kdor bo presodil da je ogrožen in da je cepivo učinkovito, se bo pač cepil. Tak lahko normalno sobiva med necepljenimi. In obratno necepljeni brez problema lahko sobivamo s cepljenim. Zakaj ne bi mogli?

Da se pa ljudje cepijo zato da bodo imeli mir, je pa najbolj neumno kar lahko naredijo, ker je ta mir utopija.

Debili se pocepite, ostale pa pustite pri miru.

Aja, saj res, ne morete nas pustiti pri miru, ker se niste cepili zaradi virusa, ampak zato, da ste izkazali podporo fašizmu.

Neprijavljena, 15.08.2021 ob 11:01

In se je spet sprevrglo v vojno med cepljenimi in necepljenimi.

Ni nam pomoči.

Cepivo v najboljšem primeru ščiti tistega ki se cepi. Naj se vsak posameznik sam odloči ali se bo cepil ali ne. Kdor bo presodil da je ogrožen in da je cepivo učinkovito, se bo pač cepil. Tak lahko normalno sobiva med necepljenimi. In obratno necepljeni brez problema lahko sobivamo s cepljenim. Zakaj ne bi mogli?

Da se pa ljudje cepijo zato da bodo imeli mir, je pa najbolj neumno kar lahko naredijo, ker je ta mir utopija.

Fašizem ni nikoli prinesel miru, Ampak je prinesel vojno. tudi tokrat bo.

Saj se vidi, da cepljenje na forumu zagovarja samo par oseb, ki konstantno menjajo nicke. Kako vem? Ker so zmeraj na kupu. Če je en post v podporo cepljenju, sta zmeraj v kratkem vsaj še dva. Potem pa konec. Gredo provocirat na drug portal.

Odprla sem to temo, da bi bili vsaj tu vzorčni primer, kako se s skupnimi močmi borimo in NE DELIMO in vsi skupaj spet veslo en čez drugega. Mi vsi skupaj smo žrtve – cepljeni, necepljeni, testirani, netestirani. Vsi smo v istem kotlu. Najhuje je verjetno tistim, ki se v službi morajo cepit, pa imajo pomisleke, pa jim grozi celo odpoved itd. Ampak to kuhajo zunanji mojstri na svetovni ravni. Ravno ljudje se ne bi smeli med sabo kregat, uni ki nam to počnejo pa naj imajo oni slabo vest. Škoda, da se bockamo okrog nečesa, ko še sami nimamo pojma kaj je resnično v ozadju. Mediji ne poročajo vse, samo tisto kar njim paše. Mi pa se tukaj drajsamo in sovražimo. Res ni vredno.

Zakaj bi se jaz mlada, prebolela covid, cepila, ce pa se vseh starejsih rizicnih oseb niso precepili. Povejte mi res dober razlog, zakaj se naj jaz cepim pred njimi?

Tisti, ki so prej imeli nalogo pljuvat po opoziciji in lepit umotvore z Nore24, zdaj težijo s cepljenjem.

Robi567, 14.08.2021 ob 20:07

Delijo nas tisti, ki izvajajo segregacijo ter izsiljujejo.

Če na primer prideš v hotel in je eden brez fašističnih pogojev, drugi pa cepljen ali testiran, nas deli tisti, ki necepljenemu ne dovoli vstopa.

Jaz sem proti fašizmu in segregaciji in zato nočem ljudi deliti.

Kdor pa to počne, pa je itak zločinec, ker je segregacija zločin in kaznivo dejanje.

Na nek način se strinjam, pa vseeno: delimo se sami. Nihče tega ne bi mogel početi, če ne bi pristali. Pristajamo. Kar lepo v prvi osebi, nič mi ali vi, nič naši ali vaši, ker je potem to spet deljenje.

Opcija, ki nas lahko odpelje iz te situacije, je sprejemanje. Odločiti se po svoje in brez kakršnegakoli sojenja sprejeti odločitev drugega – ko gre za cepljenje.

Na diskriminacijo pa ne bi smel pristati nihče. NIHČE. Ne bel, črn, zelen, levi, desni, jugozahodni. NIHČE.

lhgjćd, 15.08.2021 ob 11:14

Tisti, ki so prej imeli nalogo pljuvat po opoziciji in lepit umotvore z Nore24, zdaj težijo s cepljenjem.

Teh par promotorjev tega nasilja in cepljenja me spominja na fanatike. Fanatike, kot so verski fanatiki ali veganski fanatiki, ki se postavijo pred mesnico in ljudem ne dovoljjo nakupa mesa.

Ti fašistični fanatiki so isti, le da oni brez cepiva ljudem ne dovoljjo v hotele, gostilne in na splošno niti v službo.

Saj sem prepričan, da so fašistični fanatiki takrat najbolj pljuvali po veganskih fanatikih. Fanatiki so namreč omejeni in obsedeni z neko svojo idejo in drugih ne tolerirajo. Zato delujejo iz svoje zlobe, nestrpnosti…..to je tisto, kar žene te fanatike in tisto na čemer temelji ves ta korona fašizem.

Kaj se zgodi z družbo, če prevladajo takšni fanatiki in zloba, mi ni treba pojasnjevati. Pa naj bodo to fašistični, verski ali veganski fanatiki

Pac zato, 15.08.2021 ob 11:13

Zakaj bi se jaz mlada, prebolela covid, cepila, ce pa se vseh starejsih rizicnih oseb niso precepili. Povejte mi res dober razlog, zakaj se naj jaz cepim pred njimi?

To, kar sprašuješ, je na mestu.

Točno se ve, kdo so rizične skupine in to niso mlajši, otroci, itd.

Razlog, ki ti ga bodo ponudili je solidarnost in odgovornost. S tem poskušajo v tebi zbuditi občutek krivde. Temu se reče manipulacija in marsikdo podleže.

Objektivni razlog za njihovo obnašanje, ki ga ne opažajo, pa je množična histerija. V tem primeru razum zamre.

Violina135, 15.08.2021 ob 11:29

Na nek način se strinjam, pa vseeno: delimo se sami. Nihče tega ne bi mogel početi, če ne bi pristali. Pristajamo. Kar lepo v prvi osebi, nič mi ali vi, nič naši ali vaši, ker je potem to spet deljenje.

Opcija, ki nas lahko odpelje iz te situacije, je sprejemanje. Odločiti se po svoje in brez kakršnegakoli sojenja sprejeti odločitev drugega – ko gre za cepljenje.

Na diskriminacijo pa ne bi smel pristati nihče. NIHČE. Ne bel, črn, zelen, levi, desni, jugozahodni. NIHČE.

Saj to sem že včeraj napisal, da se delimo sami. Če mi nek receptor v hotelu ne dovoli vstopa brez fašističnega pogoja, on s tem izvaja segregacijo ter nas deli na cepljene in necepljene.

Zato pozivam ljudi, naj ne sodelujejo in ne podpirajo fašizma, ker fašizem ne bo prinesel ne miru, ne varnosti in ne zdravja.

Kdor se hoče cepiti, se naj. Kdor hoče verjeti v boga, pač naj. Kdor hoče biti vegan, naj bo….ko pa začne meni nekdo omejevati svobodo s pogojevanjem svoje ideje, pa se konča moja toleranca do takšnih ljudi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close