Preliv
Ni ravno tipična omaka, je pa zelo dobra zadeva.
Na olivnem olju prepražiš rdečo papriko, narezane bučke. Dodaš nasekljan česen, začinko (če je nimaš pa sol in poper). Ko to popečeš, primešaš k temu kuhane testenine (sverdčki, polžki). Vse skupaj posuješ s parmezanom in je odličen obrok končan. Zraven pa sodi še skleda solate.
Pa veliko kuharske domišljije ti želim, Andreja.
Ne pozabi kdaj narediti poprazene jajcevce s petersiljem in cesnom.
Tudi gobice,malo gojenih in malo suhih jurckov.Kaj pa testenine karbonara brez pancete? Skuta,razmesana z res malo vode od testenin,malo kisle ali sladke smetane,petersilj(ali drobnjak),malo nasekljanih oliv in vse zmesas in premesas z vrocimi testeninami. Brokoli,zduseni na olivnem olju z zacimbami,petersiljem in cesnom. Ali jeste omako iz morskih sadezev?-ali je to zate tudi meso.
Lep dan babi
Teja,hej! Enkrat v marcu ali aprilu,ne vem tocno( in tudi linka se ne obvladam,drugace bi ti poslala), sem napisala nekaj omak za testenine,med drugimi tudi z morskimi sadezi-brez paradiznika.
Mislim,da je bilo nekako tako” Omake za testenine za Vesno.”Mogoce se se kdo spomni in ti poslje po linku. Pozdrav babi
Pozabila,rumene in rdece velike paprike poprazene s cebulo,pa korencek…Tudi o tem sem pisala nekje .V bistvu gre za zelenjavo,ki jo prazis vsako posebej…in potem das skupaj.
Mogoce se kdo spomni.Pisala sem o peperonati(zate odpade zaradi paradiznika) in zelenjavni omaki a part.Sem iskala,pa ne najdem vec.Prav imam,kaj pa toliko pisem,bi rekel moj moz! babi
Forum je zaprt za komentiranje.