Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prekršek v Sloveniji, živim v tujini

Prekršek v Sloveniji, živim v tujini

Naredila sem prekršek, radar. Zanima me, kakšno pošto pričakujem, priporoceno, je položnica zraven. Se nikoli nisem imela opravka s tem. Hvala, če kdo kaj ve. L. P.

Za tujino načeloma dobite CBE obrazec (neke vrste poziv k izjavi) v katerega se napiše kdo je lastnik avtomobila in kdo je vozil avto, sporočiti je potrebno št VD, naslov voznika ipd. in potem oseba, ki je vozila (oz lastnik avta če ne sporoči podatkov) dobi plačilni nalog na katerem so vsi podatki za plačilo – ni položnice pač vneseš podatke v spletno banko ali pa greš s tem na banko/pošto in plačaš. Če ste slovenska državljanka pa dobite slovenski plačilni nalog se pošlje v tujino, ta pa ima položnico. Po prejemu plačilnega naloga imaš 16 dni da plačaš polovičko.

Najlepša hvala, sem slovenka in živim v tujini.Lep večer.

Odgovor na objavo uporabnika
Molli, 28.09.2021 ob 20:32

Najlepša hvala, sem slovenka in živim v tujini.Lep večer.

Če si Slovenka, živiš v državi EUja sedaj, naredila pa prekršek v Sloveniji-te najdejo i so te našli , ker so baze povezane, so ti poslali  že ustrezno sankcijo in te bodo terjali še naprej. Če imajo sliko radarja, registrsko vozila, ki je vezana na tvoje podatke, so kriti, nimaš kaj -njih ne briga, če si lastnica avtomobila vozila ti ali kdo drug. Podatke so si pridobili in so verodostojni.

Prekršek si naredila, to dokazuje tudi radarska meritev, zato plačaj -bodi poštena najprej do sebe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close