Prekoračitev hitrosti v “naselju”
Pozdravljeni, vem, da bo zadeva zvenela malo smešno, ampak vseeno vprašam. Predvčerajšnjim sem prehitro peljal skozi naselje, omejitev 50 jaz 67. Policist me je ujel z radarjem, postopek korekten, čakam položnico. Me je pa sedaj prešinilo nekaj. To naselje, že en teden nima table, očitno so si jo prejšnjo soboto privoščili nočni veseljaki, nove pa še niso postavili. Kako naj potem vem, da sem v naselju, kjer je omejitev 50? Nisem človek, ki bi iskal dlako v jajcu, ampak, če se lahko izognem kazni… Se splača pritožiti, imam za to kakšno podlago v zakonu?
Hvala in LP
Pozdravljeni težko odgovorim. V večini primerov je ugovor negativen. Zakon ne predvideva takih situacij. Predvsem zato, ker se načeloma vidi da je tabla odtrsnjena in se prične naselje. Je pa tudi res, da sem imel sam podoben primer, ki sem ga z slikami in podrobnim opisom kraja uspel rešiti sebi v korist. Sam bi šel najprej na policijsko postajo in jim obrazložil situacijo. Zanima me tudi kakšen je bil komentar policista, ki vas je ustavil? Ali ste mu povedali, da ni table za naselje? Ali je evidentno, da je bila odstranjena? Ali je strnjeno naselje itd. Vse to vpliva na odločitev pri reševanju ugovora. Kar je tudi dobro je to, da niste preveč prekoračili hitrost. Kot sem navedel pojdite na postajo in poizkušajte rešiti zadevo. Pazite na zakonski rok. Lp
Ojoj, kar malo nesramno od mene, g. Luka pomaga in deli nasvete, jaz pa pozabim sporočiti rezultat. V glavnem za mene se je (očitno) izteklo pozitivno. Šel sem na pp, celo direktno do komandirja. Glavni očitek je bil, da cesto poznam kot lastni žep, saj se stalno vozim po njej, jaz pa sem vztrajal, da je tabla za naselje enakovredna tabli za omejitev hitrosti. Na koncu me je vprašal, če sprejmem ustni opomin, sem spet vprašal zakaj, če nisem bil v prekršku, sem se pač bal, da je finta. Potem je pa rekel, da je zadeva zaključena in kazni ne bo, ker imam kljub sprenevedanju prav… Glede na to, da sem šel na lepe oči, upam, da ne dobim še kakšne položnice 😉
Pozdravljeni, bravo čestitam, še se da kaj normalno in razumno rešiti v Slo. Zadovoljen, da vam je uspelo in smatram, da ne boste dobili kazni. Vsekakor pa si zabeležite kdaj in katero uro ste opravili razgovor in s kom, ker kakor razumem sta se ustno dogovorila glede “prekrška”. Upam, da se bodo držali dogovora. Ali ste dobili kakšno listino/zapisnik ali kaj podobnega o pogovoru? Lp
Forum je zaprt za komentiranje.