Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Prekomerno izpadanje las

Prekomerno izpadanje las

Pozdravljeni!

Imam srednje dolge lase, barvam si jih že od 15. leta (torej šesto leto) v črno, predkratkim pa sem prekinila, ker so mi začeli prekomerno izpadati lasje.

Vem da je črna barva neagresivna, vendar sem vseeno posumila, da gre za izpadanje las zaradi barvanja? Že tako nimam močnih las in me je seveda to izpadanje še dodatno prestrašilo.

Odločila sem se, da bom naredila nekaj mesečno kuro z Fitovalom (šampon in kapsule) in moram reči, da je stanje po treh mesecih boljše. Zraslo mi je tudi veliko novih las. Sedaj sem s kuro prenehala in me zanima, kateri šampon bi bil primeren zame? Pred Fitovalom sem uporabljala šampon in balzam Loreal Elselve za dolge lase (mislim, da je v roza embalaži). Ali naj s tem šamponom nadaljujem, ali bi bilo bolje, če bi mogoče uporabljala kakšen otroški šampon napr., ker ni tako agresiven??

Pa še to- glede barvanja. Črna mi zelo pristoji, pa še všeč mi je, zato se nameravam še kdaj pobarvati. Mislite, da je bila res barva kot vzrok izpadanja las? Katero barvo mi pa priporočate? Je npr. Keune uredu?

Hvala za odgovor!

Lep pozdrav!

Draga Niaa.
Pri vas je šlo za prekomerno izpadanje las zaradi ciklusa obniove lasišča, ki se zgodi v 3-7 letih, v določenem času lasje bolj izpadajo, ali zaradi trenutnega prekomernega izpadanja (stres, zdravila…).
Ker zoprt rastejo, potem je stanje normalizirano.
Najbolkjše barve za barvanje so seveda pri frizerju : L’oreal Professionnel, ter Wella Profesional. Vse ostale so slabše.
Pa lep pozdrav.
Stevo Pavlovič

************************** STEVO FRIZERSKA HIŠA Trubarjeva 44 Ljubljanja Naročanje:01/431 51 38 Delovni čas:08-20 sobota:08-14

Pozdravljeni,

barvam se 1x na leto, pobarvam se prbiližno tako da le ”obnovim” svojo naravno barvo in da se narastek ne vidi. pobarvala sem se maja in sicer pri frizerju z lorealovimi barvami od takrat opažam močno izpadanje las. Nevem, če je povezano z barvanjem ali pa gre le za sezonsko izpadanje, mogoče pa je povezano tudi s stresom (diploma). Imam dolge in tanke lase vedar pa zelo goste. zdi se mi, da mi je izpadla več kot polovica las. Ali mislite, da je dobro da začnem uporabljati šampon proti izpadanju las – katerega priporočate? Mislite, da je za izpadanje krivo barvanje las?

Hvala za odgovor in lp

Pikka_pokka pozdravljena.

Če med in po barvanju niste imela težav z lasiščem, kot so pekoč občutek, zategnjenost, otekline, hraste, močna srbečica ali izcedek, potem barvo kot vzrok za izpadanje lahko izključimo.
Izpadanje je lahko posledica podhranjenosti, pomankanja vitaminov, stresa, hormonskih sprememb, pomankanja železa, bolezni. Tudi grobo ravnanje z lasmi, tesne kite, fige in čopi, lahko privede do izpadanja las.

Preden si kupite šampon vam predlagam, da preverite krvno in hormonsko sliko. Premislite ali je vaša prehrana dovolj bogata, so obroki redni in kaj še lahko dodate k prehrani, da okrepite telo.

Če želite se lahko na pregled lasičša oglasite tudi v naš studio.

Lp
Nadja Naya Urevc

********************** Frizerski studio EVILHAIR Trubarjeva cesta 55 Ljubljana http://www.facebook.com/Evilhair/app_453357294705395 http://www.evilhair.com/ naya[afna]evilhair.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close