Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Preko Kolumbije v Peru

Preko Kolumbije v Peru

Govorila sem z agencijo, preko katere nameravam nabaviti letalske karte. Ker so leti v Peru zelo dragi (pod 900 evrov jih ni, trenutna ponudba celo 226.000 sit) smo iskali najugodnejšo varianto in sicer z Air France iz Benetk preko Pariza do Bogote, kjer bi ostala kak teden. Zdaj pa razmišljam o tej varianti, potem pa iz Bogote z letalom v Limo. Ta let stane 684 evrov-povratna seveda. Se mi kaj takega sploh splača, glede na to da za Kolumbijo rabim še vizo? Po drugi strani pa-četudi na koncu nanese kot bi bil sam let direktno v Peru-spotoma obiščem še Kolumbijo, kar se sploh ne sliši tako slabo;) Domov bi letela ponovno iz Bogote.

Kaj vi mislite? Kakšne so sploh cene letov med tema dvema državama, ima kdo kake uporabne informacije?

Lp,
Flor

Rešitev je kombinacija Kolumbija-Ekvador, letiš v Bogoto, potem bus do meje (pribl. 23-26 ur), si ogledaš Ekvador, nato se vrneš počasi čez Kolumbijo in tako si videla 2 državi z eno letalsko karto, seveda odvisno od časa…tako sem naredil jaz, ampak že dolgo nazaj…

Če je pa Peru nujno v igri je malo boljša kombinacija Bolivija (La Paz), Peru je enih 70 km proč (Titikaka). Čeprav La Paz je tudi težko dobiti, je izven standardnih poti..

Samo konec koncev 226.000 Sit….ok, saj je drago samo časi so drugačni kot pred leti in zlata druga polovica devedestih je zdavnaj mimo…koliko pa je sploh najbolj ugodna možna karta?

Lp in vso srečo…..Dentex

Najugodnejša trenutno je okrog 950 evrov.. Huh a? 🙂

Ja seveda je Peru nujno v igri, ne morem zavreči sanj zato ker je druga opcija cenejša;) Ekvador pa že še pride na vrsto.
Tole z Bolivijo se bom pa pozanimala.. Je pa cenovno kar velika razlika med letom v Bogoto in letom v Peru.. Hudič je tole:)

Problem je, ker v ta konev ne vozi ravno dosti prevoznikov, pa so cene zato bolj navite.

Aja, se kaj spomniš koliko si dal za bus od Bogote do perujske meje? Me čisto informativno zanima.

lp,
Flor

Hm, na tvojem mestu bi malo preveril možnosti Mercosur pasa. Malo pobaraj. Pred 10 leti, ko sem šel jaz v tisti konec sveta, je bila to zelo uporabna opcija za tvoje namene…

Priletiš v katerokoli državo južne amerike in potem kupuješ zelo poceni letalske karte iz države v državo. Mogoče bi te prišlo ceneje, če kupiš karto recimo do Ria in z Mercosurjem odletiš potem kamor želiš.

lp

bv

bojanv, kje bi se dalo več izvedeti o tem?
Grem pobrskati po netu..

Jaz sem svoje karte takrat urejal na Thallati v Ljubljani, ampak sem jim moral prinesti vse informacije sam. Oni o pasih niso vedeli nič. Mogoče so se sedaj že izobrazili.

lp

bv

piskusi na ww.airmadrid.com iz španije…do tam pa z nizkocenovnim

Živjo!

Hvala, sem si pogledaja pejđ in so cene kar ok, če pa seštejem let do Madrida z nizkocenovcem + let Madrid-Lima..pride približno enako kot moja varianta z Bogoto.

Jaz sem potoval iz Bogote do ekvadorske meje 23-26 ur za cca 30 USD. Cena je približna, to je bilo leta 1998…..Do perujske meje pa je treba še čez cel Ekvador….

Letos sem plačal za Benetke-Rim-Sao Paolo-La Paz in nazaj iz Santiago(Čile)-Sao Paolo-Rim-Benetke okroglo 205.000 sit skupaj s taksami (navadna karta pri STA). Pa ne da sedaj navijam za to Bolivijo za vsako ceno, to je podano kot opcija… Če bi jaz še enkrat potoval v Peru bi izbral kombinacijo Bolivija-Peru za minimalno 2 meseca…

Lp Dentex

Je kaj vrednega ogleda blizu Bogote? Se mi zdi zamalo da sem tistih pa dni samo v Bogoti in ne vidim nič..

Tistih par dni samo v Bogoti, se opravičujem..

Kdaj si pa potoval (kateri letni cas) v Bolivijo? Mene tudi mika tale pot, pa za tako ceno nisem nasel La Paza… res pa je, da z AlItalia nekako nimam prevelike zelje leteti… je prevelika nevarnost, da kej strajkajo in mi potem zaserjejo dopust…

flor… ce ti ni bogota vsec, gres v enem tednu se vedno lahko do cartagene…Ali pa… v enem tednu tudi “pocasi” prides na ekvadorsko-perujsko mejo (vmes si npr. pogledas Otavalo, Quito in “mogoce” se Cuenco – ceprav bi bilo to zelo na knap… Ali pa… avtobus do Quita… potem do Guayaqulla in do tam proti meji… ne vem pa ce kateri izmed avtobusov precka mejo… (mene so vrgli dol 3km pred mejo, kjer je bila obmejna kontrola, in sem potem rabil vzeti taksi do meje, in potem se en enega do Tumbesa). Ko si v Tumbesu imas do Lime se kar nekaj ur na avtobusu…

Potoval sem februar 2005, rezerviral oktober 2004. Res je Alitalia do brazilije, naprej z Bolivijci…in spet imas prav – zaradi zamude alitalije sem zamudil letalo in sem v Brazilijo priletel z Varigom…

Lp Dentex

Po mojih izkušnjah imaš Bogote v dveh dneh povsem dovolj. Ljudje so sicer prijazni, mesto pa nič posebnega, pa še precej onesnaženo ozračje znajo imeti.

Saj, zato pa želim še kaj pogledat..če sem že tam;) Pa ne predaleč, ker bom finančno kar omejena.
Bolk in bolj kot gledam možne variante, bolj se mi zdi da bom kar to opcijo ubrala.

Imam eno vprašanje-kako je z vnosom alkohola na letalo?
Prijateljem bi rada prinesla eno pijačo na pokušino, je pa v steklenici in bi se med prtljago lahko razbila..

Morda se sliši hecno..samo čisto resno mislim 😉

Ni problema 🙂

Sej, kaj pa ce kaj kupis v duty freeju???

Vidiš, imaš prav 😉

Ok, izvedela sem da so lahko leti Kolumbija-Peru kar dragi, tudi po 250 dolarjev..
Bom pa v kratkem dobila informacije za cene busov, ker so (po informacijah domačina) cenejši.

Kdo ve, kako najti vodiča ali “vodiča”, ki bi me v Peruju peljal v pragozd do indijancev?
Želja že od nekdaj, pa še Kečuo lahko povadim:)

Nimam kontakta od ene punce, na katere potopisnem predavanju sem bila, no ja, ona je šla takole v Ekvadorju, ima pa ziher kak koristen napotek.

lp

Ekvador-izhodišče Lago Agrio (lagune Cuyabeno)
Peru-izhodišče Puerto Maldonado (porečje Madre del Dios, rezervat Manu)

Oba kraja enostavno dostopna. Poiščeš agencijo in greš z njimi oz. z večjo skupino. Seveda so to malo bolj turistični ogledi vasi in domačinov.

Če hočeš več (obisk oddaljenih a bolj pristnih vasi, sobivanje z domačini, šamani itd.). se moraš pogovoriti z neodvisnimi vodiči oz dogovoriti z agencijami tako, da spremenijo vnaprej pripravljene izlete. Take odprave ne organiziraš v enem dnevu. Bolje da vas je več zaradi cene. Če vodič organizira odpravo za dalj časa in v bolj oddaljene kraje bo cena ustrezno večja, udobja pa bo manj. Varnost je včasih vprašljiva, hrana slaba in pričakuje se ustrezna fizično-psihična pripravljenost. Na žalost so redki, ki zdržijo več kot 4 dni v odmaknjenih predelih amazonske nižine v času komarjev in tistih prijetnih črnih muh, ki se ti zagrizejo v vsak odprt predel kože. Potrpežjivost in izbira ustreznih sopotnikov je nujna. Ko odpove prvi, se odprava vrne…Vprašanje, ali se to sploh splača je prepuščeno samo tistemu, ki je to plačal….

LP Dentex

Saj to je, nimam jih namena hodit gledat kot ene “turistične znamenitosti”, niti približno, pač pa bolj v svoji režiji (pre)živeti nekaj časa z njimi. Če bo šlo (ravno zaradi stvari ki si jih zgoraj omenil)..

Punca ki je pripravila potopisno, si je dobila enega vodiča-domačina in sta šla. Ma sem kreten, ker je takrat nisem vprašala kako in kaj:/

Razumem.
Če hočes živeti nekaj časa z njimi, ni teba drveti nekam na meje civilizacije. Niso pa vsi domačini najbolj veseli tujcev, ki se utaborijo v sosednji koči…..po drugi strani pa je to lahko ena najlepših izkušenj iz potovanja.

Vnaprej se vsega ne da planirati. Pozanimaj se na kraju samem, kajin kako in seveda če so te domačini pripravljeni sprejeti, potem sploh ni problema. V nekaj dneh se bos pocutila drugače kot enodnevni turisti in tudi oni bodo nate gledali z drugimi očmi…..

Se ti bo sigurno ponudila priložnost, če si tega tako želiš….

Vso srečo in lepo potuj

Dentex

Hm, bil sem nekaj dni okrog Manaosa. To je sicer nižje od tvoje destinacije, ampak vseeno. Ja in 10 let nazaj je to bilo.

Malo sem raziskoval tudi varianto, da bi šel sam, v svoji režiji ali z vodičem nekam dlje v pragozd. Nekaj sva sicer povohala kraje, malo oddaljene od “turističnih poti”. Pa so naju prepričali, da za pot dlje od “turističnih poti” potrebuješ najmanj leto, da se domačini sploh zmenijo zate. Če greš bližje, pa so to itak že domačini, ki vedo, kaka je funkcija turista – da prinese nekaj v vas – pa naj bo to denar ali blago. Tudi vodiči te ne bodo peljali nekam, kamor niso peljali še nikogar – bi prej peljali že koga drugega in pokasirali.

Tako da sva opustila ideje oz. sanje o “prvobitnih prebivalcih”. Žal takih na svetu skoraj ni več…

lp

bv

Cena mojga leta v Bogoto je bla 210.000 sit iz Munchna preko Londona v Miami in Bogota. Zal je blo nekaj tezav ze v Londonu tako da sem zamudila let v Miami, prespala na stroske British airways v Miamiju, nadaljevala namesto z American Airlines z LAN Chile.
2 x tedensko letijo iz Miamija v Santiago -Chile in Limo in sicer s postankom v Bogoti. Ob torkih in cetrtkih.
Upam, da ti bo to kaj pomagalo pri iskanju…Lahko se pa se obrnes se na Avianco v Bogoti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close