Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Preklic sporazunme odpovedi

Preklic sporazunme odpovedi

28.11. sem delodajalcu odpoved delovnega razmerja z prošnjo za skrajšanje odpovednega roka na 30 dni. Približno teden dni kasneje sem od delodajalca dobil podpisano sporazumno odpoved z skrajšanim odpovednim rokom ter izjavo, da nimamo medsebojnih obveznosti. Tri dni pred mojim dejanskim odhodom pa je ena od strank spremenila svoje naročilo in sedaj mi delodajalec grozi z preklicom sporazumne odpovedi in s tem skrajšanega odpovednega roka.

Ali to lahko stori?

Imam že zagotovljeno novo delovno mesto v drugem podjetju z katerim sem že tudi podpisal predpogodbo o zaposlitvi. Če sedaj ne bom mogel oditi v roku ki mi je bil predhodno obljubljen obstaja možnost, da me nova zaposlitev ne bo več čakala.

Hkrati pa mi je šele dva dni pred mojim odhodom dal zahtevo kaj vse moram pripraviti za primopredajo poslov. Vse zahteve ni možno izpolniti v tako kratkem roku.

Prosim, za pomoč!!!!!

Ne more. Strinja se s skrajšanim odpovednim rokom, imaš tudi izjavo o prenehanju obveznosti.
Sporazumno odpoved lahko podaš kadar želiš, le pri rokih odpovedi je od delodajalca odvisno, ali bo ugodil skrajšanega od zahtevanega. V tvojem primeru je odobril ter tudi že podpisal in podal izjavo o prenehanju medsebojnih obveznosti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close