Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti preklic odpovedi dediščine

preklic odpovedi dediščine

Pozdravljeni. Na Vas se obračam z željo da bi mi znali svetovati.Na kratko bom poskusala opisati svoj problem.Leta 2007 mi je umrl oce.Istega leta sem odsla za dve leti v tujino.Da na zapuscinske razprave nebi hodila nazaj v slovenijo sva se z bratom dogovorila da se vsemu odpovem,on pa mi v zameno kupi stanovanje.Predmet zapuscine je bila hisa z parcelo v vrednosti 200.000e…Da se odpovem vsemu sva napisala pri notarju,za dogovor o stanovanju pa zapisa ni bilo narejenega…Zal se brat dogovora ni drzal in tako sem ostala brez svojega deleza.Po vrnitvi v Slovenijo mi je v prisotnosti odvetnika sicer podpisal da mi bo povrnil doloceno vsoto denarja,a mi je do danes ni…Torej zanima me kaj lahko naredim…Ali lahko odpoved dediscine preklicem?Nekje sem prebrala da bi to lahko storila in se skilicevala na zmoto.Spet nekje sem prebrala da bi se lahko sklicevala na nerazsodnost,saj sem v tujino odsla na zdravljenje odvisnosti in na dan ko smo dogovor podpisali pri notarju res nisem razmisljala trezno…kaj bi mi lahko svetovali? Je kaksna moznost da odpoved dediscine preklicem? Za odgovor se vam ze v naprej toplo zahvaljujem. S spostovanjem,lep pozdrav Tina

Spoštovani,

kolikor je na vaši strani obstajala zmota, bi lahko teoretično preklic izpodbijali, vendar pa tu obstajajo določeni roki.

Pravica zahtevati razveljavitev izpodbojne pogodbe preneha s pretekom enega leta od dneva, ko je upravičenec zvedel za razlog izpodbojnosti, oziroma enega leta od prenehanja sile.

Ta pravica preneha v vsakem primeru s pretekom treh let od dneva, ko je bila pogodba sklenjena.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Hvala za odgovor.
Upam da Vam ne bo vzelo veliko časa, namreč imam še eno vprašanje…če si se pri preklicu sklicevala na nerazsodnost, saj sem bila takrat žal odvisna od prepovedanih substanc,imam pa tudi potrdilo, da sem z dnem ko je bila pogodba podpisana odšla na zdravljenje za dve leti, je potem takem možnost za izpodbijanje pogodbe?
Hvala že v naprej za Vaš čas.

Spoštovani,

če ste bili pod vplivom substanc in posledično nerazsodni, je to lahko razlog za izpodbijanje.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close