Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti preklic odobritve brezplačnega dopusta

preklic odobritve brezplačnega dopusta

lepo prosim za nasvet.

že poleti sem dala odpoved delovnega razmerja zaradi selitve v tujino.
istočasno sem dobila tudi sklep o izrabi brezplačnega dopusta – 30 delovnih dni. Letnega dopusta pa imam še 6 dni -kar ni ne odobrijo koristiti, češ da jih izkoriščam. (lahko požrem to)

Grozijo mi tudi z preklicom že odobrenega dopusta – zaradi narave dela (ker je sodelavka zbolela), jaz pa si tega ne morem privoščiti, ker bom potem morala preložiti selitev v tujino za 6 mesecev oz je pod vprašajem.

Ali lahko prekličejo že odobren brezplačni dopust in če, ali lahko potem tudi jaz na osnovi tega prekličem svojo odpoved?? (ker iz moje strani se vse spremeni)

Sem pa že dobila grožnje iz strani nadrejenega in ustrahovanje.

Hvala za vaš odgovor.

Spoštovani,

že odobrenega dopusta ne morejo preklicati, razen, če bi nastopile izredne razmere, ki bi takšen preklic upravičevale. Bolezen sodelavke ne predstavlja izrednega dogodka, za nadomeščanje le-te naj pridobijo delavko za določen čas (v nasprotnem primeru bi vedno, ko bo ta sodelavka zbolela, klicali vas, da pridite iz tujine nadomeščati to delavko…). Ker ste že podali odpoved, vam svetujem, da se o problematiki posvetujete s svojim osebnim zdravnikom, ki naj vam v skrajni sili omogoči bolniški stalež (ali karkoli podobnega) – ali pa enostavno pojdite, tako ali tako ste brez plačila v teh 30 dneh. Pojdite naprej in poskusite pozabiti na zdajšnjega delodajalca.

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close