Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice prekleti komarji na dopustu-kje na Hrvaškem?

prekleti komarji na dopustu-kje na Hrvaškem?

Pravkar smo se vrnili iz Pirovca.
V kampu v mobilni hiški-spali nismo skoraj nič-kljub vsak večer sistematičnem enournem pobijanju te golazni in kljub Autanu. Od kod so ti hudiči prišli noter? Probleme so imeli tudi drugi. Na plaži si videl totalno popikane (predvsem) majhne otroke. Baje, da so jih 20.6. špricali iz aviona. Kot kaže neuspešno. V Pirovcu je sicer vse prekrasno: kamp, mesto, domačini, hiške, plaža, senca, voda…ni da ni, ampak nas tam več ne vidijo.

Kako je pa drugod po HR obali s komarji?

Menim da so bili v ceno mobilne hiške všteti tudi komarji, drugega ne more biti…

No če smo pa resni imaš odgovore tule;

http://sibenskiportal.hr/2012/06/03/grad-ce-napasti-komarci-jer-sibencani-ne-zele-cistiti-septicke-jame/

Kaj pa komarniki? Vse mobilne hiske, ki jih poznam, srecujem in pocitnikujem v njih, jih imajo. Ni jih samo v kopalnici, kjer je treba striktno zapirat okna. Privabi jih izdihan CO2.

Pa seveda jih vabite tudi z odprtimi vrati, tudi ko vstopate v hisko.

30.6. smo se vrnili iz Pirovca in sem prav začudena nad napisanim, res da zvečer prileti kakšen v apartma, sam mi imamo priklopljene tiste baygonove lučke v vtičnice in ni problema, na sprehodu po mestu pa nič…Mogoče so v kampu zarad kakšne kanalizacije ali kaj??!
Se pa spomnim dopusta v Ninu pred leti, tist pa je bila taprava invazija komarjev, povsod po restavracijah so gorele tiste svečke proti insektom, pa ene spirale so kurili….Tisto je bilo pa zares hudo.

Bili lani poleti v Pirovcu, v hotelu Miran in komarjev je bilo na stotine. V celotnem hotelu so čistilke nastavljale in menjavale električne nastavke, mi smo imeli še svoje, vsak večer smo se namazali s kremo proti komarjem…Bilo je nevzdržno, zvečer na plaži ali pa v hotelu so nas non stop obletavali in pikali…V samem mestecu tega nismo opazili…samo zaradi komarjev mi v Pirovac nikoli več ne gremo.

Mogoče ne bi bilo slabo s sabo imeti Foetsie orginalni lopar proti komarjem.
http://www.komarji.si

Par let kasneje:
s kolegom iz Izole sva sla v Senj. Pod Velebit. V osrcju kraja lustkan apartma. Burja je pihala vsak večer in verjetno tudi zato niti sledu o kakem komarju. Ceprav Senj ni sanjsko mesto, je pa cisto, morje je kristalno lepo in predvsem spis lahko gol, pri odprtih oknih in vratih. Sanjsko dobro

Ko pa pridem v Izolo: dva frenda klepetata. Brez problema, enega pici 4x letno, drugega 3x letno…Pridem zraven, roj pikajoce golazni takoj v luftu in okoli mene, ne glede na uro in cas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close