Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev prekinitev pripravništva tehnik zdravstvene nege

prekinitev pripravništva tehnik zdravstvene nege

Pozdravljeni, sedaj približno mesec dni opravljam pripravništvo za Tehnika zdravstvene nege v zdravstvenem domu,pogodbo imam za 6 mesecov, ker pa imam poklic diplomirane medicinske sestre, me zanima kako je s tem, če bi mogoče v tem času dobila službo kot diplomirana medicinska sestra, ali je mogoče prekinit pripravništvo? ter če zaradi prekinitve pripravništva sledijo kakšne sankcije, kot npr. odpovedni rok ali vračilo denarja? ker namreč pripravništvo krije država.

Če mogoče ne poznate odgovora, na koga bi se lahko obrnila s tem vprašanjem?

lp, Tasiiie

Pozdravljena Tasiie

ker sem tudi jaz diplomirana medicinska sestra in bi imela nekaj vprašanj glede pripravništva bi prosila če bi lahko pustila kakšnem mail in te kontaktiram.

Lp

Pozdravljeni,

pripravništvo ureja Pravilnik o pripravništvu in strokovnih izpitih zdravstvenih delavcev in zdravstvenih sodelavcev na področju zdravstvene dejavnosti.
V vsakem primeru je treba pogledati vašo pogodbo in njene določbe in potem še ostale akte, na katere se sklicuje pogodba.

ZDR-1 našteva primere, ko se pogodba lahko sklene za določen čas, kamor spada tudi pripravništvo (pogodba o zaposlitvi za določen čas zaradi priprave na delo, usposabljanja ali izpopolnjevanja za delo, oziroma izobraževanja). Nadalje 79. člen ZDR-1 določa, da pogodba o zaposlitvi, sklenjena za določen čas preneha veljati brez odpovednega roka s potekom časa, za katerega je bila sklenjena. Lahko pa preneha tudi pred potekom roka, za katerega je bila sklenjena, če se o tem sporazumeta pogodbeni stranki ali če nastopijo primeri, ki jih sicer ZDR-1 določa za prenehanje pogodbe o zaposlitvi za nedoločen čas (smrt delavca, sporazumno, redna in izredna odpoved, sodba sodišča,…).

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo:
info@legas-kranj.si

Hvala za odgovor. LEGAS Kranj.

di.sestra vi mi pustite svoj mail,in vam bom poslala sporočilo, saj ga jaz ne želim javno objavit.

Lp.

majci2804@gmail.com

lp

Je še kdo imel tak primer?
Kako je z odpovednim rokom, se mora plača vrniti?

Hvala, lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close