Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prekinitev poroštva

prekinitev poroštva

Pozdravljeni!
ne vem, če sem se obrnila na pravi foru. Pisala sem na forum Upravni nasveti, pa sem šele kasneje videla, da je bil zuadnji odgovor objavljen lani. Tako da poskušam še tukaj.

Zanima me, ali imam kot porok pravico poroštvo prekiniti. Prijateljici, ki je na leasing kupovala avto, sem šla za poroka, ker je imela zaposlitev za določen čas. Kasneje so jo redno zaposlili, zato po mojem mnenju ni več razloga, da bi ji bila porok. Leasing hiša, kjer je avto kupila, pa odgovarja, da to ni v navadi, da poroštvo pač traja, dokler avto ni odplačan. Meni pa se zdi, da imam pravico do odstopa, če ima prijateljica službo in je sposobna redno plačevati obroke. Tudi ona je za to, da se poroštvo ukine. Kaj naj storiva?

Za odgovor že vnaprej hvala!

Spoštovani!

Lahko ga prekličete, vendar je pomembno, da poroštva ni mogoče preklicati z enostransko izjavo volje, saj je poroštvena pogodba dvostranski pravni posel (med lizingodajalcem — upnikom in vami kot porokom). Za nastanek in spremembo je potrebno soglasje volj obeh pogodbenih strank. Če se strinja tudi lizingodajalec potem lahko!

Lep pozdrav!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close