Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prekinitev pogodbe

Prekinitev pogodbe

Imam vprašanje katero se nanaša na prodajno pogodbo ki smo jo sklenili s prodajalcem nepremičnine.Vplačali smo aro 10 % ter v pogodbi navedli da ostali znesek plačamo do 31.12.2008.Ara naj bi s evštela v kupnino.Sedaj smo se premislili in nepremičnine ne bomo kupili.Ara baje ostane kupcu,ker smo si mi premislili.Kako pa je z davkom na nepremičnino ali ga moramo vseeno plačati smo že dobili položnice?Zanima me kakšen je sedaj postopek prekinitve pogodbe vem,da najprej povedati prodajalcu najbolj me zanima kako je z davkom.Hvala

Načeloma davek na promet plača prodajalec. Očitno ste se zmenili drugače.
Zadeva se uredi pri notarju, kjer overite svoje podpise. S tem greste na DURS, kjer jih obvestite o prekinitvi pogodbe. Denar vam ne vrnejo takoj – v primeru, da ste davek že plačali, temveč nekje v roku nekaj tednov. No, govorim za primer Ljubljane, kako je s tem v manjših mestih, ne vem.
Lp

Hvala lepa za hiter odgovor.Ja v pogodbi piše da plača vsak polovico davka.Če prav razumem davek vseeno plačamo in potem naprej urejamo na Dursu.

Čemu bi plačevali davek, če ste si premislili in boste pogodbo razveljavili? Skupaj s prodajalcem napišete in podpišete ti. “Sporazum o razdrtju pogodbe”, ta sporazum (ki ga ni potrebno overjati pri notarju, podpisati pa ga morajo vse pogodbene stranke) nesete na davčno in s tem je postopek končan. Svetujem, da to storite čimprej (v kolikor seveda tega še niste storili).

DaNajA hvala joj nismo še storili upam,da ta teden ,ker bo 26 marca že potem 30 dnevni rok.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close