prekinitev pogodbe za določen čas
Lep pozdrav! imam nekaj vprasanj glede zaposlitve za dolocen cas.
pred sedmimi leti sem se zaposlila v vrtcu kot pomočnica vzgojiteljice. delala sem po pogodbi 4 mesece, nato so me dali na zavod čez poletje ( julij, avgust), potem pa so me zopet povabili k sodelovanju od 1.9 do 31. 7. V tem času sem opravila strokovni izpit.potem niso vec potrebovali delavk in sem se prijavila na Zavod za zaposlovanje. Ta isti vrtec me je nato povabil k sodelovanju na delovno mesto pomočnice vzgojiteljice od 1.9.2010 do 31.8.2011. nato so mi pogodbo podaljsali od 1. 9.2011 do 31.8.2012. Zdaj se je ravnateljica vrtca odlocila, da mi pogodbe ne podaljsa. naj se omenim, da sem imela oceno ravnateljice 4. nakar izvem, da je ravnateljica podaljsala pogodbo sodelavki za nedolocen cas osebi X, ki je priccela z delom pomočnice isti dan kot jaz 1. 9. 2010 ter isto od 1.9 2011 do 31.8. 2012. ocena njenega dela je enaka moji, torej 4. Ravnateljica mi je kot razlago povedala, da se je pac tako odlocila, brez kakrsnekoli utemeljitve. Zanima me, ce je postopala korektno inali nimam jaz prednosti pred sodelavko X, saj imam vec delovnih izkusenj v tem vrtcu?(tudi sodelavka X ima opravljen strokovni izpit)? poleg tega je pogodbo podaljsala 2 sodavkama, ki so pricele z delom 1.9.2011- 31.8 2012, torej delata eno leto. ena od njiiju nima strokovnega izpita. !! Hvala za odgovor! Alleksandra
Forum je zaprt za komentiranje.