prekinitev pogodbe (prijava na zavod)
Pozdravljeni,
pravkar sem se zaposlila za 3 mesece, ker pa mi to delo ni všeč, niti ni v moji stroki,pa še za polovični del. čas je, me zanima ali lahko prekinem pogodbo(odp.rok 30 dni) in se prijavim na zavod za zaposlovanje, ali se na zavod ne morem prijaviti, ker sem pogodbo sama prekinila?
Kako pa je potem z zavarovanjem in denarno socialno pomočjo,ki jo dobim na centru za socialno delo, to sem do sedaj namreč prejemala?
Kaj pa če počakam še te tri mesece in potem pač ne želim podaljšati pogodbe? Ali je potem vse normalno, lahko grem na zavod, prejemam dsp??
lepo vas prosim za odgovor,lep pozdrav!
aha, hvala za odgovor. še nekaj me zanima. pogodba mi poteče po 3 mesecih, a delodajalec mi jo bo želel podaljšati. a se potem lahko ravnotako prijavim na zavod in dobivam denarno socialno pomoč.ali me bodo na zavodu kaj vprašali zakaj nisem želela podaljšati pogodbe in zato ne bom mogla biti tam prijavljena?
Če delodajalec javi na zavod, da je nisi hotela podaljšati, ti zopet nič ne pripada. Je kot bi sama pustila delo. Drugače pa itak ne sprašujeo, če vidijo delo za določen čas.
Meni je delodajalec s tem grozil, ker mi ni verjel, da sem si res našla novo delo in grem drugam. Glede na njihove slabe plače in delo je pač mislil, da ne želim delati. Je rekel, da bo javil na zavod, da ne želim delati, pa sem se mu samo nasmejala, da lahko, ker itak ne grem tja.
Išči novo delo…
Forum je zaprt za komentiranje.